Miroslav Ćiro Blažević u svom maniru o bh. nogometu: “Milorad Dodik” da bude predsjednik Saveza

Miroslav Ćiro Blažević gostovao u pressingu.

Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević gostujući u Pressingu, govorio je o potencijalu koji naša zemlja ima u nogometu, ali koji nije iskorišten do kraja.

Na upit kako je moguće da BiH uprkos nogometnom talentu, osim Svjetskog prvenstva na koji je Zmajeve odveo Safet Sušić Pape, nije ostvarila veliki rezultat, Ćiro odgovara:

“Po meni, najbolji igrač ovog podneblja dok se Modrić nije pojavio, je Safet Sušić. Nikako da naprave rezultat adekvatan koncentratu talenta koji imaju”, kazao je popularni Ćiro.

Kako je naveo, za atmosferu u svlačionici i među reprezentativcima je odgovorna samo jedan čovjek – selektor.

“Niko drugi ne može uticani ni ovako ni onako. Izbornik je šef, on postavlja pravila. Moraš biti uistinu pravičan, kompetentan prije svega, jer oni odmah vide da li znaš ili ne znaš”, dodao je, prenosi n1.

Na pitanje da li je moguće da u skorijoj budućnost Zmajevi zaigraju na stadionima u Banjaluci ili Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

“Ja poznajem situaciju u Bosni i Hercegovini. Za sada je to gotovo nemoguće. Trebaju čekati malo bolja vremena i stanovita svijest stanovitih ljudi treba doći pameti. Sport je taj koji pravi mostove, on bi bio najbolja formula da se uspostavi jedna ravnoteža, tolerancija, prijateljstvo koje je bilo jedanput. Trebali bi voditi računa o tome, formirati ligu i “Dodik” da bude predsjednika Saveza”, kazao je Blažević.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.