Mirsad Hadžikadić javno pozvao Bakira Izetbegovića i Denisa Bećirovića da odustanu od kandidatura u interesu BiH

Predsjednik Platforme za progres (PZP) Mirsad Hadžikadić, kandidat ispred Koalicije Država, pozvao je Bakira Izetbegovića (SDA) i Denisa Bećirovića (SDP) da odustanu od svojih kandidatura za člana Predsjedništva BiH.

Hadžikadić kaže da je pročitao izjavu Denisa Bećirovića koju je dao za televiziju N1: “Bakirov privatni ‘savjetnik’ kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica”.

Hadžikadić dalje navodi da je nastojao svoj život voditi sa dostojanstvom i raditi za interese svoje profesije, građana, zajednice i države, ne vrijeđajući nikoga i poštujući sve, znajući da se od svakoga može nešto naučiti.

“Nakon što sam pročitao ovu izjavu Bećirovića, ja više ne mogu šutjeti i moram reći stvari na način koji će on razumjeti.

U ovoj izjavi je jasno da Bećirović ne smije ni da spomene moje ime, a kamoli da se sučeljava sa mnom.

Također je jasno da su on i čelnici SDP-a, od 2018. godine do danas, izvor lažnih insinuacija da smo Platforma za progres i ja “priljepak SDA”, što je apsolutna laž. Nema nikakve poveznice između Platforme za progres i SDA, niti Bakira Izetbegovića i Mirsada Hadžikadića.

Čelnicima SDP-a smeta građanska alternativa koju mi predstavljamo. Inače, zašto ne spominju i 3 druga kandidata pored mene, koji su bili protivnici Bećirovića i Džaferovića 2018. godine. Zašto ne spominju svoju koaliciju sa SDA sada u RS-u ili 2010. godine, kada su pobijedili na izborima?”, izjavio je lider PZP-a.

Smatra da se jedino tako može objasniti i njihova poruka članstvu pred masovne proteste 30. maja 2020. godine, koje je organizovala Platforma za progres, da ne izađu na masovne proteste kako se ne bi podigla popularnost Hadžikadiću, a čelnici su izašli da daju izjave podrške.

“Drago mi je da su mnogi iskreni članovi SDP-a ipak izašli na proteste i zajedno sa nama nosili ideju građanskog bunta. Pozivam Bećirovića da javno objavi bilo kakav dokaz za tvrdnju da sam ja nečiji privatni savjetnik. Laži više ne mogu da trpim. Ja ću mu odgovoriti na svaku izrečenu.

Na engleskom ako treba. Više se ne može kriti iza namještenih slikanja sa ljudima i zastavama, iza sceniranih stranačkih skupova, iza Frankenštajn koalicije koja mu treba osigurati glasove, jer bez osigurane pobjede on ne smije ući u ring. Čini se da i ovi napadi oslikavaju njegovu paniku i strah”, dodao je.

Više se ne može kriti bježanjem kao što je uradio tokom najavljene debate na televiziji N1, usput vrijeđajući čovjeka koga i ne zna.

“Vrijeme je za Bećirovića da ušuti i prestane rapidno gubiti glasove sa svakom svojom izjavom. Vrijeme je da Bakir Izetbegović prihvati odgovornost za stanje u državi, za koje je velikim dijelom odgovorna stranka koji vodi.

U interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih dostojanstvenih građana, pozivam Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da odustanu od svojih kandidatura i omoguće da ova naša zemlja prodiše zrakom pravednosti, prosperiteta i digniteta”, zaključio je Hadžikadić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.