Mirsad Hadžikadić javno upitao: Hoće li ijedna državna institucija stati u odbranu Bosne i Hercegovine?

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić obratio se javnosti. Njegov status sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

Hadžikadić ne krije zabrinutost.

“HOĆE LI IJEDNA DRŽAVNA INSTITUCIJA STATI U ODBRANU BOSNE I HERCEGOVINE?

Dvije odluke NSRS: jedna kojom se usvaja Zakon o zabrani primjene odluka Ustavnog suda BiH i druga o pauziranju sporazuma sa Kosovom u vezi sa prelaskom granice samo sa ličnom kartom, što onemogućava ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o Zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Već je mnogo toga rečeno u medijima, od strane onih koji su u prethodnim decenijama mahalskom politikom iznevjerili interese države, ali i od predstavnika nove vlasti koja državu prodaje za fotelje i koaliranje sa otvorenim neprijateljem Bosne i Hercegovine i cijelog ustavnog poretka naziva “kompromisom”.

Bosna i Hercegovina je u ovakvoj situaciji upravo zbog ovakvih “kompromisa”, mafijaške i politike sitnih interesa, kojoj je u prethodnih 30 godina bilo važnije podijeliti pozicije nego sistemski raditi na izgradnji države Bosne i Hercegovine.

Iz slabosti tzv. “probosanskih snaga”, Dodik i njegovi istomišljenici crpe moć da otvoreno pokušavaju urušiti ustavni poredak, ne priznaju suverenitet države u kojoj žive i čije resurse i novac koriste za svoje račune i rušilačke planove, držeći zarobljenima sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihove etničke i druge identitete.

Sve što se desilo je posljedica pasivnosti, slabosti, nedosljednosti i sitnošićardžijske korumpirane bosanskohercegovačke politike, bez obzira da li se odnosi na ove koji su sada ili one koji su bili na vlasti.

Za nekoliko dana ćemo opet gledati pobjedničke govore predstavnika “probosanskih stranaka” o njihovom uspjehu i hrabrosti u kreiranju dogovora sa Dodikom i Čovićem, namjerno izostavljajući nedavne događaje na štetu Bosne i Hercegovine.

Njihova današnja mlaka reakcija je samo zamazivanje očiju već zbunjenog naroda, jer su upravo oni ti koji su sklopili pakt sa neprijateljem države.

Kako je moguće da neko ko ima vlast očekuje od Visokog predstavnika da uradi njihov posao?

Je li to vrhunac vizije i budućnosti koji naša politika može ponuditi?

Izdavanjem države i uništavanjem duha i svijesti građana, doveli su nas u situaciju da interese Bosne i Hercegovine nema ko da brani, jer su državne institucije, jedna po jedna, namjerno uništavane”, naveo je Hadžikadić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.