Miss Federacije BiH Medina Kuč poslala veoma nedvosmislenu poruku: “Volim prirodnu ljepotu, a ne današnje fizičke šablone”

Sarajka Medina Kuč nedavno je proglašena najljepšom na Izboru za Miss Federacije Bosne i Hercegovine 2022. godine.

“Još uvijek sam pod utiscima i osjećam se zaista predivno i veoma sam sretna, i dalje ne mogu da vjerujem da sam baš ja ta koja je osvojila titulu Miss Federacije Bosne i Hercegovine”, kaže Medina te dodaje kako su pripreme za sam izbor protekle u najboljem redu – javlja Klix.ba.

“Pripreme su tekle odlično, sve smo bile vidno raspoložene. Koliko sam ja primijetila rivaliteta među nama nije bilo.

Najbitnije od svega jeste da je atmosfera bila opuštena, i to je bio glavni razlog zbog kojeg nisam imala tremu na pripremama pa čak ni na samom Izboru”, dodaje.

Medina je trenutno učenica završnog razreda u „JU Četvrta Gimnazija Ilidža“ te po završetku srednje planira studirati.

“Volim putovati i upoznavati se s novim tradicijama, kulturama i znamenitostima.

Najviše vremena provodim u Sarajevu jer tu i živim, Sarajevo je zaista jedan predivan grad koji će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu”, rekla je i otkrila kako se, iako je odmah ostvarila zapažen rezultat, zapravo tek počela baviti modelingom.

“Ovo su tek moji počeci i imam veliku želju da se nastavim baviti modelingom. Oduvijek sam gajila posebnu ljubav prema modelingu i svijetu mode i zbog toga sam zapravo danas tu gdje jesam”, kaže.

Mlada Sarajka kaže kako preferira prirodnost i zdrav i njegovan izgled u odnosu na neke ideale ljepote koji se danas nameću najviše putem društvenih mreža.

“Trudim se da izgledam što prirodnije, i uživo i na društvenim mrežama. Ljepota treba da potiče iznutra, a ne iz van. Ne koristim puder i mnogo šminke svakodnevno, već samo za bitne događaje. Smatram da su bb krema i maskara dovoljni za svakodnevni make up.

Također, higijena i hidratacija lica igraju veliku ulogu za dobar izgled vaše kože. Mnogo je važno, baš kao što sam maloprije spomenula, da ljepotu njegujemo iznutra.

Čak sam tokom Izbora za Miss Federacije BiH bila dio projekta koji nosi predznak “Ljepota sa svrhom“’, objašnjava nam te je spomenula i neka poznata imena sa svjetske scene koje prati.

“U svijetu modelinga najviše pratim Kendall Jenner, Irinu Shayk, Bellu i Gigi Hadid, a neko ko je napravio odlične rezultate posljednjih godina je definitivno Bella Hadid.

Ni malo mi se ne sviđa današnji trend u kojem imate jedan “šablon“ fizičkog izgleda kojem se svi trebaju prilagođavati. Trendovi su vrlo kratkotrajni, tako da ne trebamo svoj izgled prilagođavati trenutnim trendovima.

Ono što je uvijek u modi i nikada neće izaći iz nje je prirodni izgled i prirodna ljepota. Svako od nas ima neke mane, i ja imam mane, i to je sasvim uredu jer niko nije savršen, niti bi trebao biti”, poručuje.

Pitali su i je li zaljubljena, a Medina nam odgovara kako njeno srce još niko nije osvojio i da je trenutno slobodna.

Za kraj ugodnog razgovora otkrila je i neke od svojih daljnjih planova.

“S obzirom na to da sam imala veoma pozitivno iskustvo na pripremama i na samom Izboru za Miss Federacije BiH, želim se nastaviti baviti modelingom u budućnosti.

Također sam prošla u Finale Izbora za Miss Bosne i Hercegovine 2022, pa ćete me i tu moći gledati. Što se tiče dalje budućnosti zaista nisam sigurna, ali definitivno neću propuštati prilike koje će mi se ukazivati”, zaključila je Medina za Klix.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.