Šukalo, Bosić i Borenović

Mladen Bosić žestoko i nedvosmisleno o politici Dodika i SNSD-a: “Tigar od papira opet podvio rep”

Posljednje Vijesti

Sada poslije 15 godina vlasti SNSD-a jasno je da je priča Milorada Dodika o samostalnosti RS služila samo za obmanu glasača, jer je potpuno jasno da nisu ništa uradili da se to i desi, kaže Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS.

On navodi da je u tih 15 godina, umjesto obećavane nezavisnosti, RS izgubila mnoge nadležnosti.

„Glavni cilj politike SDS-a je bio stvaranje RS i njena samostalnost, ili sjedinjenje sa Srbijom. RS je stvorena, ali nije bilo uslova za samostalnost i nastavila je da živi u okviru dejtonske BiH kao ravnopravan entitet“, podsjetio je Bosić.

On kaže da je jedini cilj SNSD-ove politike obmana sopstvenog naroda i ostanak na vlasti.

„Navodna politička platforma SNSD-a od 2006. godine do danas je borba za ‘SAMOSTALNOST RS’. Na osnovu te poruke su dobijali većinu glasova na izborima. Sada posle 15 godina na vlasti SNSD-a, jasno je da se radilo o obmani, jer nisu ništa uradili da se to i desi“, istakao je Bosić.

Naprotiv, dodaje on , upravo su vlasti RS takvom retorikom omogućavale ostanak institucije Visokog predstavnika do danas, iako mu je rok upotrebe davno istekao.

„U ovih 15 godina je RS izgubila mnoge nadležnosti, ekonomski postala zavisna od sumnjivih kreditora i poligon za razne mešetare iz kriminalnog miljea“, naveo je Bosić.

Podsjeća da bi u svakoj kriznoj situaciji, kao i sada, lider SNSD-a izjavljivao da je jedino rješenje RAZLAZ, a onda bi našao način da se podvije rep i potvrdi tezu iz dijela međunarodne zajednice da se radi o „tigru od papira“.

„Kliše koji se u svakoj krizi ponavljao je‚ kao oni bi krenuli u samostalnost, ali im kao ne daju opozicija u Republici Srpskoj ili Vučić“, kaže Bosić.

Prema njegovim riječima isto se dešava i u krizi povodom Inckovog nametanja zakona.

„Ovog puta je podvijanje repa krenulo neočekivano brzo Dodikovim odlaskom na sjednicu Predsjedništva BiH i učešćem u glasanju.

Više je nego primjetno da je riječ ‚referendum‘ izbačena iz Dodikovog rječnika, a plasira se teza o ‚dogovorenom mirnom razlazu‘. Ako je jasno da to druga strana neće prihvatiti, sa kim će se onda dogovoriti o mirnom razlazu“, upitao je Bosić.

Ostaje još, kaže Bosić, da se nađe krivac za podvijanje repa, jer kao oni bi krenuli u samostalnost, ali im kao ne da SDS.

„Upravo su bjesomučni napadi ovih dana na SDS i Mirka Šarovića dio ovog već mnogo puta viđenog scenaria. Samo što je ovog puta to više nego prozirno.

Jedini cilj takve politike obmane sopstvenog naroda je ostanak na vlasti, a posledice su stalna politička kriza i propadanje. To je zaostavština politike Tigra od papira“, poručio je Bosić.

Leave your vote