Mladi glumac iz bh. dijaspore glumi u novom Avataru, a sada se i oglasio i otkrio: “Tata me spremao za audiciju”

Filip Geljo (20), sin bh. glumca Jasmina Gelje, koji živi u Kanadi i koji se proslavio u kultnoj „Audiciji“, glumi u nastavku „Avatara“.

U spektaklu reditelja Jamesa Camerona “Avatar: The Way of Water” glumi sedam novih mladih glumaca, među kojima je i Filip, koji tumači lik mladog lovca Aonunga iz Metkajin klana.

Veliko iskustvo

Filip je u posljednje vrijeme u velikoj gužvi, ali, zahvaljujući ljubaznošću Jasmina Gelje, uradili smo razgovor s mladom zvijezdom.

“Raditi s Cameronom bilo je veliko iskustvo. Čovjek ima ogromno znanje o mnogim stvarima. On ne samo da je reditelj i pisac nego je i naučnik.

Prije nekoliko godina spustio se malom podmornicom na dno okeana da bi vidio šta se u tom svijetu, apsolutno nepoznatom za ljudski rod, događa, a ta je podmornica rađena po njegovim nacrtima. U principu je veoma drag i jednostavan čovjek, ali tačno zna u svakom trenutku šta hoće, bilo od glumaca, bilo od filmske ekipe. Bila mi je, zaista, čast raditi s njim.

Same pripreme i provjere trajale su više od tri mjeseca, a bile su eliminatorne. Ako ne pokažete napredak, možete se pozdraviti s ulogom – kaže Filip.

Ističe da je audicija za svakog trajala sedam dana.

“Mnogi su, nažalost, otišli iz Los Anđelesa uplakani.

Ali ipak mislim, što mi je i otac govorio, da je potrebno i puno sreće da bi se dobila uloga. Međutim, ako i ne dobijete neku ulogu, ne znači da neka sljedeća neće biti vaša. Nikada ne gubite nadu – poručuje mladi glumac.

Tri godine na setu

“Da budem iskren, malo bih htio zaboraviti na studije, jer sam tri godine proveo na setu, ne samo za „Avatra“ nego sam prije radio na dječijoj seriji ” Odd Squad“, gdje sam imao mnogo veće glumačke zadatke nego u „Avataru“, jer sam imao glavnu ulogu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.