Mladi reprezentativac Rumunije iznenadio izjavom, želi nastupati za BiH: “Sjetite se kako je bilo s Ibrahimovićem”

Mladi reprezentativac Rumunije, golman Aleksander Mitrović (19), izjavio je da je spreman braniti za BiH ukoliko jednog dana dobije poziv da nastupa za A selekciju Zmajeva.

Mitrović je rođen u Bukureštu, izdanak je omladinske škole Dinamo Bukurešta, a u ljeto 2021. otišao je u Genou.

U Italiji je izdržao samo godinu dana i vratio se u Rumuniju, u CSC Şelimbăr, jedno od otkrića druge rumunske lige ove sezone.

Mladi golman ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, a na dan utakmice Rumunija – BiH dao je pomalo iznenađujuću izjavu.

Mitrović je rekao da će, ukoliko se za to ukaže prilika, prihvatiti poziv zemlje u kojoj je njegov otac rođen.

“Tata bi trebao bolje da razumije i da se bavi tom temom. Trenutno igram za U20 reprezentaciju Rumunije, tijelom i dušom sam za ovaj tim.

Međutim, ako dođe do situacije u kojoj moram birati, više ću preferirati reprezentativni tim za koji osjećam da će mi dati više šansi.

Ne želim sada da pravim razlike između Rumunije i Bosne, ali ako budem pozvan u tamošnji A tim i budem smatrao da imam konzistentnije mogućnosti za svoju karijeru, prihvatit ću poziv. Bez uvrede”, rekao je mladi golman, dodavši:

“Sjetite se kako je bilo sa Ibrahimovićem. BiH se nije borila, Švedska je insistirala i zaigrao je za njih. Ako te druga reprezentacija želi više, normalno je da ideš u tom pravcu, šta god da je.

Ali sada, ponavljam, moje misli su sto posto fokusirane na Rumuniju i uvijek ću biti takav kada nosim dres nekog tima”, rekao je Aleksander Mitrović za playsport.ro.

Inače, njegov Slaviša Mitrović trenutno je trener u omladinskim kategorijama FK Zvijezda 09, a jedan dio karijere proveo je u Rumuniji.

Aleksander Mitrović prošao je sve omladinske reprezentacije Rumunije, od U15 do U20 – javlja Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.