Mlađa djeca Mustafe Nadarevića imaju veoma neobična imena: Kćerka mu je udata za čovjeka koji se proslavio u hrvatskom „Milioneru“

Čuveni glumac Mustafa Nadarević preminuo je 22. novembra 2020. godine u Zagrebu, a mnogi ga najbolje pamte kao legendarnog Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”. On je ostvario brojne zapažene uloge, kako u filmovima i serijama, tako i u pozorištu.

Samo neke od uloga po kojima ćemo ga pamtiti jesu one u ostvarenjima „Velo misto“, „Zločin u školi“, „Dundo Maroje“, „Kiklop“, „Otac na službenom putu“, „Priče iz fabrike“, „Dobrovoljci“, „Kuduz“, „Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Ničija zemlja“, „Kao rani mraz“, „Klopka“, „Povratak“ i druga.

Mustafa je iza sebe ostavio troje djece.

Kćerku Anju dobio je sa prvom suprugom, Jasnom, dok je kćerku Nanu i sina Ašu dobio sa drugom suprugom – Slavicom Radović Nadarević.

Glumac o privatnom životu nije volio mnogo da govori, ali je svojevremeno otkrio kako je njegovo dvoje mlađe djece dobilo nesvakidašnja imena Nana i Aša.

„Budući da je moja najstarija kćerka moju mamu, a svoju baku zvala nana, moja je druga kćerka je dobila to ime.

A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, jako plemenitom dječaku“, pričao je Nadarević svojevremeno, prenio je „Kurir“.

„Kada sam nekako došao do njegovog telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša nadimak.

Nana i Aša žive u Zagrebu, u vrlo smo dobrim odnosima“, dodao je tada glumac.

Nana Nadarević radi kao PR jedne kozmetičke kuće i na Instagramu je prati preko 26.000 ljudi, a često komentarišu i to da ona odiše ljepotom i harizmom.

Udata je za Silvija Pleštinu koji se u Hrvatskoj proslavio 2007. godine, kada je u „Želite li postati milijunaš“ osvojio 250.000 kuna, što je oko 33.000 eura.

On se danas bavi sastavljanjem pitanja za kvizove i digitalnim marketingom, a i on i Nana diplomirali su na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Podsjećamo, ovaj par je prošle godine dobio i kćerku za koju je odabrao neobično ime japanskog porijekla – Rumi.

Pogledajte fotografiju i snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.