Možete li prepoznati dječaka s fotografije? On je danas poznati bh. reper

Bosanskohercegovački reper Adnan Hamidović poznatiji kao Frenkie danas slavi 42. rođendan, povodom kojeg se prisjetio dječačkih dana. Frenkie je na svom Facebook profilu objavio fotografiju iz djetinjstva i naveo: “Jedan rođendanski throwback”.

Inače, on je rođen 31. maja 1982. godine u Bijeljini, gdje je živio do 1992. godine. Početkom rata u našoj zemlji seli se sa svojom porodicom u Njemačku gdje je živio do 1998. godine.

Na fotografijama koje je objavio nalazi se identifikacioni dokument iz vremena kada je boravio u Njemačkoj.

Također, i svoje prve muzičke korake Frenkie je napravio u Njemačkoj, gdje je prvi put čuo hip hop muzikz i počeo se baviti grafitima.

Tamo je počeo pisati i prve tekstove koji su tad još bili na njemačkom jeziku. Za sebe kaže kako je njemački hip-hop dosta utjecao na njegov današnji stil repanja.

Tek 1999. s početkom emisije “Fm-Jam” na radiu Kameleon upoznaje Emira i Erola koji su tada skupa vodili tu emisiju, gdje će nastati prvi demosnimci, u podrumu radio Kameleona.

Prvi uspjesi su započeli u skupini Disciplinska Komisija koja je nastala 2000. godine u Tuzli.

Uz Frenkija, činili su je: Edo Maajka, King Mire, Hamza, Koma, DJ Emir i Erol.

Poslije toga je usljedilo par demosnimaka koji su također rađeni u radio Kameleonu.

Nakon kraćeg vremena, Edo Maajka objavljuje svoje dvije pjesme koje će mu donijeti ugovor kod Menarta: “Mahir i Alma” i “Minimalni rizik”.

Nakon snimanja svog prvog albuma, Edo prima dosta ponuda za koncerte i kreće na velike turneje širom područja nekadašnje SFRJ – prenosi Klix. Frenkie se pridružuje Edi na svakom koncertu kao drugi pjevač.

Frenkija je publika upamtila po njegovoj energičnosti i brzini. On nastavlja rad s Komisijom i paralelno s time počinje i snimati svoje prve samostalne stvari.

ČITAJTE I OVO: Denis Bećirović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda BiH: “Ovo je pravna pobjeda!”

Pogledajte šta je objavio Frenkie.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.