MUP RS-a i žandarmerija održali vježbe, Lukač kaže da ovo nema nikakve veze s bilo kakvom provokacijom

Posljednje Vijesti

Taktičko-pokazna vježba u organizaciji MUP-a RS održava se u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada te na Jahorini.

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a RS i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvode vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji.

Na Jahorini policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a RS i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvode vježbu sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Jahorina”.

Vježba se održava u blizini hotela “Dva javora”.

– Današnja vježba nema nikakve veze s bilo kakvom provokacijom. Sezonana na Jahorini počinje u narednih mjesec – kazao je novinarima ministar MUP-a RS Dragan Lukač upitan da komentira navode da su današnje vježbe ustvari nova provokacija Vlade RS-a.

On je komentirao činjenicu da je EUFOR nenajavljeno nadlijetao ovu vježbu.

– Trebali su nam to najaviti. Mi zbog toga nismo digli drugi helikopter, već samo jedan, da bismo izbjegli eventualne neugodnosti ili incident – kazao je Lukač.

Zbog održavanja ove vježbe jučer je reagirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavijestio i zamjenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsjednika SAD za zapadni Balkan Gabirela Escobara.

Leave your vote