MUP ZDK objavio detalje filmske potjere na magistralnom putu M-17, pogledajte i snimak koji se pojavio

Na putu M-17 u mjestu Ograjina, općina Žepče, u ponedjeljak, 13. maja, policajci PS Žepče pokušali su zaustaviti putničkog motorno vozilo marke Audi A3 koje je preticalo kolonu vozila, na šta se vozač pomenutog vozila oglušio, te nastavio kretanje prema Zenici.

Od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče organizovana je potjera za navedenim vozilom čiji vozač je svojom vožnjom prema Zenici ugrožavao druge učesnike u saobraćaju, da bi dolaskom u mjesto Brce, Grad Zenica, skretanje za autoput A 1 zaobišao blokadu na magistralnom putu koja je postavljena od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza. 

Tom prilikom iz vozila izlaze dva nepoznata muška lica koja se daju u bijeg, a u vozilu na zadnjem sjedištu ostaje lice M.K. iz Travnika koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede. 

U vozilu su uočeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela teških krađa, te je isto zapečačeno i premješteno na službeni parking prostor ispred Policijske stanice Nemila gdje će biti izvršen pretres.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog tužioca koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i na identifikaciji i pronalasku dva lica koja su se udaljila iz vozila.

Pogledajte i snimak koji se pojavio.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.