Muškarac prijetio da će ispaliti zolju na bazu EUFOR-a u Butmiru zbog vježbe helikopterima, policija ga ubrzo uhapsila

Uhapšen je muškarac koji je prijetio da će pucari iz zolje na bazu EUFOR-a u Butmiru, potvrdio je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

“On je lišen slobode oko 15 sati i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a KS”, rekao je Hadžiabdić.

Kako saznajemo, u pitanju je muškarac inicijala N.M. (1978), iz Sarajeva koji je uhapšen na području KS.

“Uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i lišili slobode lice koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti).

Radi se o N.M. rođen 1978.g. iz Sarajeva.”

On se nalazi na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS.

Kako su istakli iz policije njemu je zasmetao angažman helikoptera EUFOR-a, a koji se izvodili najavljenu vježbu u određenom periodu tokom protekle noći – prenio je Klix.

“Misija Eufora u Bosni i Hercegovini obavijestila je danas policiju Kantona Sarajevo da su isti putem telefona zaprimili prijetnju upućenu od strane NN lica

da će “ispaliti zolju u pravcu Baze Butmir” zbog angažmana helikoptera Eufora, a koji se izvodili najavljenu vježbu u određenom periodu tokom protekle noći”, saopštili su iz MUP-a KS.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BIH,

policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i lišili slobode osobu koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.