Na Poljudu je nastao muk! Kakav preokret u Splitu, Hajduk je u velikom derbiju iznenadio navijače porazom od Rijeke!

Početak drugog dijela sezone HNL-a donio je Jadranski derbi u kojem su snage odmjerili Hajduk i Rijeka. Na kraju, uspješniji su bili gosti koji su slavili rezultatom 1:2. Ovogodišnji Jadranski derbi bio je ujedno i okršaj prvoplasirane i drugoplasirane ekipe prvenstva Hrvatske. Poljud ispunjen do posljednjeg mjesta i velika euforija u Splitu zbog novih pojačanja dočekali su Riječane.

Za eksploziju slavlja domaćih pobrinuo se Rokas Pukštas koji je doveo Hajduk u vodstvo golom u 15. minuti susreta, prednost su domaći sačuvali do kraja prvog poluvremena.

Prije početka utakmice oko 35.000 ljudi na Poljudu je pozdravilo dva velika pojačanja Ivana Perišića i Josipa Brekala.

U nastavku na teren kao da je izašla neka nova ekipa Rijeke.

Na početku drugog poluvremena izmjena u redovima gostiju, Željko Sopić je u igru uveo Jorge Obregona koji samo deset minuta kasnije pogađa za izjednačenje.

Gosti su igrali bolje, ofanzivnije, konkretnije, a u 55. minuti odmah stiže nagrada, Oregon pogađa za 1:1.

U 64. minuti ponovo slavlje gostiju, ali na sreću domaćih gol Brune Goda je poništen, ali u 75. Lindon Selahi je golom utišao Poljud i donio prednost rijeci od 1:2.

Sudijska nadoknada susreta iznosila je 11 minuta, a u nadoknadi se povrijedio Marko Livaja pa je Hajduk završnicu meča igrao sa igračem manje.

U finišu utakmice Hajduk je pokušavao doći do izjednačenja i Rijeka je imala svoje akcije, prilike, ali ostalo je do kraja

Nije uspio domaćin postići gol i Rijeka četiri dana nakon preokreta u susretu sa Goricom, dolazi do još jedne pobjede nakon preokreta, ali i do prve pozicije na tabeli.

HNL, 20. kolo

Hajduk – Rijeka 1:2 (R. Pukštas 15’, J. Obregon 55’, L. Selahi 75’)

Pogledajte tabelu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.