Načelnik beogradske policije Veselin Milić otkrio nakon svirepog zločina: Dječak rekao da je psihopata

Načelnik beogradske policije Veselin Milić kaže za RTS da je dečak koji je izvršio zločin u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u prvoj izjavi, kada je pozvao policiju, rekao da je “psihopata koji treba da se smiri”. Profesor kriminalne psihologije Dag Kolarević ističe da sada može sada samo da se nagađa koji je bio motiv. “U literaturi se spominju razni motivi, uticaj interneta, nasilnih sadržaja putim video igrica, frustriranost, emocionalna nezrelost, nemogućnost ličnosti da se nose sa problemima, mada mnoga djeca prolaze kroz takve probleme, pa ne pribjegnu ovako čudovišnom krivičnom djelu”, kazao je Kolarević.

Veselin Milić je gostujući u emisiji Oko RTS-a rekao da su zbog ovog nemilog događaja svi u policiji i državi nijemi pred ovom tragedijom.

Istakao je da je napadač sam pozvao policiju i obavijestio ih o zločinu.

“Dijete koje je izvršilo zločin je kada je pozvao policiju rekao da je pucao na lica u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri.

To je izjavio kada je pozvao dežurnog radnika Komandno-operativnog centra, u izjavi prvoj na njegov telefonski poziv za prijavljivanje događaja.

Izjavio je da je po izvršenju toga koliko ga je uhvatio strah panika i čudno disanje bilo ispravno da pozove policiju i taj događaj prijavi”, kazao je Milić.

“Motiv nismo mogli da saznamo, jer K. K. koji je rođen 2009. godnie radi o detu, čak ne i o mlađem maloljetniku. Nismo mogli da imamo spoznaju šta je to što ovako gnusno može bilo koje dijete da uradi”, napominje Milić.

Saznali su, navodi, u daljem razgovoru, da je sam izjavio u prisustvu Centra za socijalni rad i advokata on bio ignorisan od društva i da je bio negde izopšten iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi moglo neko dijete da ima i to ga je navelo kroz neke misli i radnje da učini to.

“Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja.

Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod”, ističe Milić.

Milić navodi da je rekao na samom izvršenju krivičnog djela da je čekao ovaj dan, da mu je tu najpovoljnije, jer su tu preko puta djeca koja idu u školu i gdje može sve da završi u jednom danu.

Milić kaže da ne bi mogao da kaže da li je dječak bio svjestan da neće moći da odgovara.

“Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegovog mišljenja kako je prevazišao igrice-

Kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mjesec dana ili poslije toga oko tri sedmice, da izvrši ubistvo svih koji ga iritiraju i ignorišu, on je vrlo planski to zamišljao kako i šta.

Sam ovaj spisak je pitanje za sve nas, šta bi bilo da je stigao ovo sve”, upitao je Milić.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.