Načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić oštro prema Drašku Stanivukoviću: “Ovo je jedna država i takva će ostati, svidjelo se to vama ili ne”

Draško Stanivuković je na Ozrenu posjetio grob Spomenka Gostića, a nakon njegove posjete oglasio se načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić koji mu je poslao oštru poruku preko svog Facebook profila.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Poštovani gradonačelniče Stanivuković uvažavajući našu Banja Luku kao biser naše Bosne Hercegovine, cijeneći činjenicu da sva raskoš koju posjedujete Vi i Vaša porodica stečeno je preko leđa nas Bosanaca i Hercegovaca, primoran sam da Vam napišem par redaka i podučim lekciji zvanoj ljudskost.

Kao prvo, reći ću Vam da onaj ko Vas je učio populizmu nije Vam baš iskren prijatelj!

Nisu Vas, gospodine Stanivukoviću, nagradili Banjalukom, već su građani kaznili g. Milorada Dodika i njegovu politiku, a Vi se trudite i želite biti veći Dodik od samog Dodika.

Zapitajte se na koji način je Dodik došao na vlast i zbog čega polako njegova politika odlazi na smetljište historije?! Krenuli ste istim, pogrešnim putem. Ne ulazim u antifašistički stav Vaše i Dodikove porodice ako je istina o čemu ste obojica pričali. Analiziram Vašu mantru razmišljanja jednog populiste bez kredibiliteta, ma šta o Vama mislili.

Pišem ovo i dajem sebi za pravo da vam kažem otvoreno par činjenica iz razloga što se niste udostojili da ostavite žrtve rata postrani i dali svoj doprinos stabilizaciji prilika u BiH. Vaša mladost nije opravdanje za Vaš pogrešan nastup. Idete kako bi možda i Vaš ideolog rekao “Putem autostrade pakla i stradanja”, ali iskreno nećete postati Milorad Dodik, iako to silno želite ratnohuškačkim nastupima kako ste to učinili i na području općine Maglaj u nedjelju, 21.03.2021.godine”, napisao je Mahmutagić na Facebooku.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.