Najave iz Croatia Airlinesa mogle bi itekako obradovati dijasporu u Njemačkoj: Moguće uvođenje zračne linije Dubrovnik – Frankfurt

Croatia Airlines (CA) na svjetskoj turističkoj burzi WTM London predstavio je ljetni red letenja za 2024. te nove letove za London za zimu 2023./2024. iz Zagreba i Splita. Oglasio se direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo i najavio koji su idući koraci ove kompanije što bi itekako moglo obradovati dijasporu.

“Ove zime uvodimo nove letove za London iz Zagreba tri puta sedmično i iz Splita jednom sedmično.

Mrežu međunarodnih letova planiramo proširiti i u ljetnom redu letenja 2024. i povećati ukupan broj letova u odnosu na ovu godinu”, rekao je za direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo.

Dodao je da na WTM-u dogovara i suradnju za 2025. godinu.

Croatia Airlines na londonskoj turističkoj burzi izlaže na štandu Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja je nositelj hrvatskog nastupa i s kojom, kao i touroperatorima te turističkim zajednicama Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije, sarađuje u sklopu intenziviranja turističkih aktivnosti i pripreme zimske sezone.

Žabo najavljuje da će s ciljem produljenje turističke sezone u Hrvatskoj u 2024. početi ranije sa sezonskim linijama, već krajem marta i letjet će duže, do kraja oktobra.

“U glavnoj sezoni 2024. planiramo povećati broj letova za šest posto, a kapacitet tj. broj sjedala za sedam posto u odnosu na ovu godinu.

Kako polovinom 2024. očekujemo i novi, prvi od ukupno 15 savremenih, ekološki prihvatljivih zrakoplova, moći ćemo ponuditi više sjedala i udobnosti putovanja u tim najsuvremenijim zrakoplovima”, dodaje.

Na pitanje o konkurentnosti cijena, rekao da kao i kod drugih avioprijevoznika to to ovisi o tržištu i potražnji.

Iz Velike Britanije tj. Londona za dolaske turističkih grupa u Hrvatsku Croatia Airlines najviše sarađuju s touroperatorom Saga Holidays, a Žabo kaže da se razmišlja i o uvođenju zimskih letova za Pariz te iz Dubrovnika za Frankfurt.

“Konkretnije detalje o uvođenju novih međunarodnih linija za iduću turističku sezonu znat ćemo nakon slot konferencije ove jeseni, kaže Žabo.

Croatia Airlines nabavlja 15 novih aviona Airbus 220 do 2027., čime planira zamijeniti cjelokupnu postojeću flotu, prijeći u potpunosti na mlazni pogon zrakoplova te imati unificiranu, single-type flotu.

Novi avioni s motorima nove generacije po sjedalu smanjuju buku za 50 posto i imaju 25 posto nižu potrošnju goriva i emisije CO2 – prenosi Fenix-magazin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.