“Najpodcjenjenija država Evrope”: Amerikanac posjetio Bosnu i Hercegovinu i otkrio kakve su cijene

“Mnogi preskaču putovanja u Bosnu i Hercegovinu ili samo odu na jednodnevno putovanje iz Hrvatske ili Crne Gore, no stvarno preporučujem da provedete najmanje četiri dana u ovoj divnoj državi”, rekao je

Tiktoker Ramzi Ramadan, koji je porijeklom Palestinac, ali odrastao je i živi u Chicagu, ovoga ljeta odlučio je posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Ramzi inače svojim pratiteljima na društvenim mrežama predlaže ideje kako luksuzno putovati, ali po jeftinijim cijenama.

U Bosni i Hercegovini proveo je pet dana, a sa sobom je poveo i društvo. “Ako ova država nije na vašem popisu gdje otputovati, promijenit ću vam mišljenje. Najpodcjenjenija je država u Evropi”, početak je njegovog videa.

Najprije su posjetili glavni grad Sarajevo. Obilazili su crkve i kulturne znamenitosti te jeli tradicionalnu hranu, a zatim su vozom otišli do Mostara. “Mostar je jedno od najljepših mjesta u kojima sam bio”, rekao je.

Jednodnevni izlet u Hrvatsku

Otišli su na izlet na vodopad Kravica koji su mnogima omiljeno odredište u Bosni i Hercegovini. Pratiteljima je preporučio da, ako žele vidjeti mora i okupati se, mogu otići do Neuma ili prijeći granicu i posjetiti neki hrvatski grad.

On je otišao u Hrvatsku, ali nije otkrio u koji grad.

“Mnogi preskaču putovanja u Bosnu i Hercegovinu ili samo odu na jednodnevno putovanje iz Hrvatske ili Crne Gore, no stvarno preporučujem da provedete najmanje četiri dana u ovoj divnoj državi”, rekao je.

Otkrio koliko ga je sve koštalo

U idućem videu pričao je o cijenama i koliko ga je ovo putovanje od pet dana koštalo. Za let do Sarajeva iz Istanbula, gdje je prethodno bio na odmoru, platio je 157 dolara.

Za jedno noćenje u Sarajevu i tri noćenja u Mostaru platili su ukupno oko 80 dolara po osobi. Jedno noćenje u oba smještaja koštalo je oko 60 dolara i oba smještaja uključivala su dvije spavaće sobe.

Što se tiče prijevoza, 40 dolara platili su vožnje taksijem, a 12 dolara vožnju vozom. Rent-a-car kojim su išli do Hrvatske, gorivo i ostali troškovi u vezi tog izleta izašli su ih oko 100 dolara.

Oko 35 dolara su dali na izlete i aktivnosti u BiH, a hrana u restoranima je, kaže, koštala između šest i osam dolara po osobi. Napomenuo je da u lokalnim pekarama burek košta svega 50 centi.

“Jeo sam ga svaki dan”, kazao je.

Naposljetku kada je sve troškove zbrojio i podijelio s brojem osoba koje su bile na ovom putovanju, pet dana ih je izašlo oko 400 dolara po osobi (oko 370 eura).

Pogledajte snimak.

@travelbyram Full itinerary, budgeting guide, and all my reccomendations for Bosnia coming soon… #bosnia🇧🇦 #balkancountries #bosniaitinerary #bosniaandherzegovina #budgettravelineurope #underratedeuropeancountry ♬ Storytelling – Adriel

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.