“NAKNADNA PAMET” Igor Crnadak se ozbiljno razljutio: “Milorad Dodik mu mogućio da glasa u UN-u ,dobro zna ko je Sven Alkalaj”

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je da je dužan upoznati javnost RS da je Sven Alkalaj ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama jer je za njega glasao Milorad Dodik.

Crnadak ovo govori s obzirom na to da se Milorad Dodik žestoko usprotivio Alkajevom glasanju za izbacivanje Rusije iz Vijeća UN-a za ljudska prava.

“On nikada ne bi bio ambasador da nije dobio podršku člana Predsjedništva BiH iz RS-a. Zbog toga Dodik snosi apsolutnu odgovornost za glasanje Svena Alkalaja u UN, kao i za njegove druge aktivnosti”, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da Dodik i SNSD također vrlo dobro znaju ko je Sven Alkalaj, jer je on bio ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH kojim je predsjedavao Nikola Špirić i koji je sa njim imao odličnu saradnju.

“Dodik i SNSD su Bošnjacima prepustili spoljnu politiku i MIP zato što tamo nema muljanja na milionskim nabavkama, nema ugovora za Prointer i druge režinske kompanije. Zbog toga Republika Srpska trpi ogromnu štetu i nalazi se u najvećoj međunarodnoj izolaciji od svog nastanka”, istakao je Crnadak.

On je dodao da Dodik danas iskazuje naknadnu pamet, koja RS-u ne donosi ništa dobro i samo služi da se on i SNSD pokušaju spasiti odgovornosti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.