Nakon bruke i sramote u reprezentaciji BiH oglasio se Asmir Begović, ljut je s razlogom: “Za mene i Marija Vrančića koji radimo pošteno tu nema mjesta”

Ivaylo Petev jučer je objavio spisak za martovske utakmice reprezentacije BiH, ali na njemu nema Asmira Begovića.

Tri golmana koje je pozvao bugarski stručnjak su Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (Maribor) i Nikola Vasilj (Zorya Luhansk).

Šehić i Pirić su standarni u reprezentaciji, dok je novo ime Vasilj koji ove sezone brani solidno za Zoryu. Ipak, svima u oči upada da na spisku nema Asmira Begovića koji je jedan od najboljih golmana u engleskom Championshipu i definitivno legenda naše reprezentacije.

U medijima se pojavila priča kako zbog procedura dolaska iz Velike Britanije nema Asmira, no iz izvora bliskih igraču saznajemo da ga niko nije ni nazvao da porazgovara s njim, te da bi Begović bez problema mogao stići na okupljanje reprezentacije u Helsinki 22. marta, a sve je ekskluzivno za BHFudbal.ba potvrdio i sam Ministar odbrane.

“Očigledno je da se neki pojedinci moraju prodati u neki Japan. Za mene i Marija Vrančića koji radimo pošteno tu nema mjesta”, rekao je Asmir Begović za bhdfudbal.ba.

Mjesto našem golmanu s kojim smo izborili jedino Svjetsko prvenstvo u historiji zauzeo je Nikola Vasilj, ispred kojeg je zasigurno, ako već ne Asmir Begović, mogao biti i Vladan Kovačević kao nagrada za sjajne partije u dresu FK Sarajevo, što bi bio sigurno veliki poticaj i za Bordo klub i za m:tel Premijer ligu BiH.

Podsjetimo, našu selekciju 24. marta u 1. kolu kvalifikacija za SP očekuje gostovanje Finskoj, a sedam dana kasnije dočekujemo Francusku na Grbavici u 3. kolu. Između te dvije utakmice, 27. marta dočekat ćemo Kostariku u Zenici u prijateljskom meču.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.