Nakon “isfura” još veći “isfur”, pogledajte snimak: Zlatan Begić “u verbalnu centrifugu uhvatio” Christiana Schmidta ispred zgrade OHR-a!

Nakon što je Christian Schmidt na neki način ignorisao delegaciju Demokratske fronte predvođenu potpredsjednikom stranke Dženanom Đonlagićem i generalnim sekretarom Zlatanom Begićem ne pojavivši se na sastanku s njima u zgradi OHR-a, uslijedio je još veći “isfur”.

Naime, Begić je bez dlake na jeziku “isfurao” Schmidta, uvaživši pošteno kolege visokog predstavnika koje je poslao u svoju zamjenu. Ipak, nije mogao sakriti ljutnju.

Itekako je imao šta reći visokom predstavniku, koji se očigledno pomalo krije od medija i iskrenih odgovora u što se lično jednom prilikom na terenu uvjerila i ekipa portala Bhdijaspora.net.

“Ovo je kukavički čin. Mi nećemo voditi ljubav s g. Schmidtom iza zatvorenih vrata na temu stvaranja Palestine u ovoj zemlji”, rekao je Begić ljutito nakon izlaska iz zgrade OHR-a.

Begić je izrazito optužio Schmidta da pokušava napraviti Palestinu u BiH, a da ga presude Suda za ljudska prava ne interesuju.

“Bavi se time da provede zahtjeve HDZ-a i Vlade RH ,da ovdje napravi evropsku Palestinu koja će biti u političkom, vojnom i ekonomskom smislu ovisna od susjednih država.

On se nije pojavio, dočekali su nas ljudi njegovi saradnici čije prisustvo cijenim.

To je kukavički potez Schmidta. Ako već putem medija šalje određene poruke, treba da stane pred one ljude koji se zalažu za isto uređenje kakvo je u Njemačko.

Mi nećemo voditi ljubav sa g. Schmidtom iza zatvorenih vrata na temu stvaranja Palestine u ovoj zemlji niti ćemo pomagati nekima u Sarajevu, niti njegovim naci-HDZ prijateljima koji pokušavaju to provesti”, rekao je Begić.

Istakao je kako je cilj ovih konsultacija da Schmidt provede ono što je i zamislio te da DF neće učestvovati u tome.

Pozvao je visokog predstavnika da dođe u institucije BiH i pred medijima vodi rasprave o ovim pitanjima.

Pogledajte snimak i šta je sve rekao Begić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.