Nakon NES-a i SBiH-a, oglasio se i Zlatko Miletić: “Ovo je moj uvjet za podršku Vijeću ministara BiH”

Nakon što su jučer na sastanku u Doboju predstavnici Narodnog evropskog saveza (NES) i Stranke za BiH saopćili da neće učestovvati u formiranju vlasti na državnoj razini, „Osmorka“ ili „Šestorka“ bi se mogla suočiti s novim problemima!

Naime, zastupnik u Zasupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz pokreta Za nove generacije, Zlatko Miletić, postavio je vrlo jasne uvjete pod kojima će pristati da podrži novi sastav Vijeća ministara BiH.

Ovakva poruka Miletića dolazi nakoj što je predsjednik RS Milorad Dodik nizom svojih aktivnosti, zajedno sa predstavnicima bh. entiteta RS, ponovo snažno radikalizirao odnose u zemlji.

„S obzirom na veliko interesovanje javnosti u kontekstu uspostave državne vlasti i novonastalih odnosa u „Osmorici“,

obavještavam vas, da ću u skladu sa diskusijom na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH, držati se dosljedno izrečenih principa.

Što znači, podršku uspostavi Vijeću ministara pod uvjetom da osobe koje su kandidati/kandidatkinje za obnašanje ovih funkcija,

moraju biti etične osobe, osobe s integritetom i ne mogu biti osobe pravomoćno presuđivane za bilo koje krivično djelo,

optužene za krivična djela, niti osobe koje su pod istragom policijskih i tužilačkih organa za bilo koje krivično djelo.

Ovaj princip važi kad su u pitanju pokret Za nove generacije (ZnG) i ja osobno za uspostavu vlasti na bilo kom nivou u BiH“, izjavio je Miletić za portal Radiosarajevo.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.