Nakon pisanja medija: Denis Bećirović organizovao prijem za Merjem Džafić

Nakon sinoćnjeg pisanja medija o mladoj Merjem Džafić, državnoj prvakinji u šahu i nemogućnosti odlaska na SP zbog nedostatka finansija, uslijedile su brojne reakcije. Prvi se oglasio Nijaz Abdurahmanović, Srebreničanin, uspješni poduzetnik u Beču koji je pročitao priču o Merjem.

Stupio u kontakt sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem

On je stupio u kontakt sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem i ponudio se da finansira odlazak Merjem na Svjetsko prvenstvo.

Kako je rečeno Nijaz Abdurahmanović je uspio razgovarati sa Jakubom Džafićem, ocem djevojčice i dogovoriti sve detalje odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Portal N1 je ranije razgovarao i sa Jakubom Džafićem, ocem djevojčice koji nam je kazao kako niko nije htio finansirati odlazak djevojčice na Svjetsko prvenstvo.

“Na stranicama Predsjedništva sam pronašao kontakte i odmah sam poslao molbu. Nemam drugi način da dođem do njih. No, odgovora nema”, kazao je ranije Džafić.

Ipak, danas je uslijedila reakcija i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Kako je saopćeno, Denis Bećirović razgovarao je sa Merjem Džafić, prvakinjom Bosne i Hercegovine u šahu. Razgovoru je prisustvovao i njen otac Jakub.

“Zbog neuređenog sistema finansiranja bosanskohercegovačkih vrhunskih talenata, bio je upitan njen odlazak na Svjetsko prvenstvo u šahu, koje se održava u Egiptu.

Prijem u Predsjedništvu BiH rezultirao je konkretnom finansijskom podrškom, tako da će Merjem Džafić ipak predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu”, saopćeno je iz kabineta Bećirovića nakon sastanka.

“Pravilnim odnosom prema talentovanim mladim ljudima mogu se steći osnovni preduslovi za ostanak mladih u Bosni i Hercegovini.

Ni jedna država ne može graditi prosperitet bez aktivnog uključivanja novih generacija u sve društvene procese”, zaključio je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.