Nakon prvomajskih praznika: Pogledajte gužvu na bh. graničnom prijelazu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a BIHAMK upozorava na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova, BIHAMK izdvaja puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom praznika, večeras do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.