Nakon saobraćajne nesreće stvorile su se kilometarske kolone na magistralnom putu, oglasili se iz MUP-a ZDK

U saobraćajnoj nesreći koja se danas desila u mjestu Klecala kod Olova najmanje jedna osoba zadobila je povrede. Prema informacijama koje smo dobili u Operativnom centru MUP-a Zeničko – dobojskog kantona, u nezgodi su učestvovala dva vozila.

“Nesreća se desila u mjestu Klecala u 19:10 sati.

Učestvovala su dva putnička motorna vozila marki Volvo i Volkswagen.

Tom prilikom je jedna osoba, suvozačica u Volvu, zadobila tjelesne povrede još uvijek neutvrđenog stepena”, kazali su nam u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Dodali su i da je povrijeđena osoba prebačena u Dom zdravlja gdje joj se utvrđuje stepen povreda i pruža ljekarska pomoć.

“Uviđaj je u toku, a saobraćaj je blokiran u oba pravca”, dodali su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Stvorile su se kilometarske kolone.

Izvještaj BIHAMK-a

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanski Brod i Deleuša pojačana je frekvencija saobraćaja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na GP Doljani duga je kolona vozila koja čekaju na ulazu u našu zemlju.

I na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pojačana je frekvencija saobraćaja, posebno na dionicama koje sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Također intezitet saobraćaja je pojačan i na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni. U večernjim satima očekujemo intezivniji saobraćaj na prilazima većim gradskim centrima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno opezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujemo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Dodatno, zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“, večeras do 22 sata i sutra 24.06. (od 06 do 16 sati) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila i na dijelu puta od Crne Rijeke prema Banja Luci.

Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Za večeras u 23 sata najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice prema Tarčinu. Planirani dolazak na odredište je sutra ujuto u 5 sati. Molimo vozače da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.