Nakon skandala: Ministar odbrane BiH Zukan Helez zatražio da se utvrdi odgovornost onih koji su u Kalinoviku odali počast zločincu Mladiću

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je zatražio od inspektorata ministarstva da ispita informacije iz medija o tome da su njegov zamjenik Aleksandar Goganović i načelnik generalštaba Oružanih snaga BiH Gojko Knežević odali počast ratnom zločincu Ratku Mladiću.

“Odmah sam naložio našem inspektoratu da utvrdi sve činjenice”, rekao je Helez za Klix.ba.

On navodi da, ukoliko se utvrdi da je sve onako kako su prenijeli mediji, “nema sumnje da će poduzeti sve da se odgovorni pozovu na krivičnu odgovornost”.

Mediji su prenijeli fotografiju iz Kalinovika, koja je napravljena jučer, a na kojoj se vide pripadnici ministarstva i Oružanih snaga BiH kako odaju počast Ratku Mladiću, pred spomenikom.

Oni su bili u uniformama s državnim obilježjima, a njihov potez je izazvao osudu velikog dijela javnosti u BiH, pogotovo kada se uzme u obzir zabrana veličanja ratnih zločinaca.

VEZANI TEKST: Skandalozno: Zamjenik ministra odbrane i načelnik generalštaba Oružanih snaga BiH odali počast zločincu Mladiću u Kalinoviku

“Za sada ne bih ništa prejudicirao dok inspektorat ne utvrdi sve činjenice”, kazao je Helez za Klix.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.