Nakon što se penzionisala “trojka”: Visoki predstavnik Christian Schmidt šokiran da takvo nešto postoji…

Nakon što je Sabina Ćudić (Naša stranka) objavila da su se penzionisali Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić u istom danu, zatim dobili otpremninu te zasnovali radni odnos u Domu naroda Bosne i Hercegovine, stigle su mnoge reakcije.

Podsjetimo, Ćudić je putem Facebooka napisala:

“Da li ste znali da su se zajedno, penzionisali Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić? Penzionisali su se zajedno, na jedan dan, uzeli otpremninu od preko 30.000 KM, svaki od njih pojedinačno, da bi ponovo zasnovali radni odnos u Domu naroda Parlamenta BiH i nastavili primati plate”.

Damir Arnaut (Naša stranka) je za portal Radiosarajevo.ba rekao kako visoki predstavnik u našoj zemlji nije znao za ovo.

“Obaviješten sam da visoki predstavnik Schmidt nije znao za ovo i da je ostao ‘šokiran’ kada je čuo da tako nešto uopšte postoji u Bosni i Hercegovini. Ja ga pozivam da reaguje, da ukine ove i slične privilegije. Takva odluka bi bila podržana od strane svih građana Bosne i Hercegovine”, naveo je Arnaut.

Napomenuo je kako već četvrti put predlaže zakon o radikalnom rezanju otpremnina u Parlamentu BiH, ali da je svaki put do sada oboren.

“Svaki put je oboren u Domu naroda glasovima HDZ i SNSD koji tamo imaju kontrolni paket jer im je SDA dao po četiri delegata.

Prije dvije godine sam upozoravao da će se ovo desiti, da će u ovom mandatu najmanje 17 funkcionera steći pravo na baslosovne otpremnine od po preko 30000 KM, idući dan nastaviti primati ogromne plate, a također od tog idućeg dana početi primati ogromne penzije.

I sad se u jednom danu ostvarilo: u utorak su verificirane otpremnine za troglavi Kolegij Doma naroda, za Izetbegovića, Čovića i Špirića. Koji plaše narod, a jedan drugom potpisuju sve ove privilegije”, poručio je Arnaut.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.