Nakon ubistava u Gradačcu: Ministar MUP-a FBiH Ramo Isak tražit će od FUP-a i MUP-a TK da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, podržavale ubicu i veličale zločin

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio.

Kako je saopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK.

“Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, naveo je Mušinović.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je izvršio stravični zločin u Gradačcu.

Nakon što je pretukao svoju bivšu suprugu, usmrtio je pucnjem iz pištolja, a sve je prenosio uživo na Instagramu.

Među komentarima je bilo i onih koji su podržali ovaj svirepi čin. Sulejmanović je usmrtio i komšiju te njegovog sina te ranio tri osobe od kojih je jedna policijski službenik.

Na kraju je izvršio samoubistvo.

Inspektori Odsjeka za cyber kriminal FUP-a uklonili su snimke zločina s društvene mreže Instagram.

Nakon monstruoznog zločina koji se danas dogodio u Gradačcu, video na kojem je zabilježen te kasnije obraćanje ubice uklonjeni su sa društvene mreže Instagram.

Iz Federalne uprave policije su saopćili da su inspektori Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, u saradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i uz odobrenje postupajućeg tužioca, uklonili snimke s društvene mreže Instagram.

Oni su također pribavili podatke o korisničkom računu, a koji su proslijeđeni istražiteljima za cyber kriminal MUP-u Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, danas se u Gradačcu dogodio užasni zločin koji je Nermin Sulejmanović snimao uživo na društvenoj mreži Instagram.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.