Napadi na Natašu Kandić, uvrijedili se na novogodišnju želju: “Da u 2022. Srbiju povede neko ko priznaje genocid”

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ponovo se našla na udaru medija, nakon što je njena novogodišnja želja bila da se Srbi priznaju genocid, pa je u to ime poželjela nekog na čelu Srbije ko bi joj to ispunio.

Njenu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti:

“Nove generacije ne priznaju presude za genocid, iskazuju solidarnost sa osuđenim ratnim zločincima i njihovim nedjelima. Sadašnja vlast je uspjela da ih posredno uvuče u zločin prošlih genercija. Neka nam 2022. podari političara koji će ujediniti Srbiju na temelju vladavine prava”, napisala je Kandić.

Poznato je da Nataša Kandić od ranije podržava Mariniku Tepić za lidera Srbije, te je i sada predložila isto, piše Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Kandić je ranije ove godine tvitovala niz pohvala na račun Tepić, koja je ranije potvrdila svoj stav da je u Srebrenici počinjen genocid, tvrdivši da ako je sud donio odluku da se genocid u Srebrenici dogodio – to mora biti istina.

“To nije pitanje političkog stava nego suda i sudskih presuda i zločina koji su se dogodili, genocida, običaja ratovanja i tako dalje. Ne možemo ni Vi, ni ja da sudimo šta se dogodilo”, rekla je Marinika Tepić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.