Navijači već iskazuju bijes na društvenim mrežama: Sarajevo je iznenađujuće poraženo od najslabijeg tima lige

Fudbaleri Sarajeva su izgubili na gostovanju kod posljednjoplasirane Zvijezde 09 rezultatom 1:0 u utakmici 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine koja je odigrana u Ugljeviku. Navijači već iskazuju bijes na društvenim mrežama zbog loše igre njihovog kluba. U prvih pola sata igre na očajnom terenu u Ugljeviku nije bilo nijednog uzbuđenja, a prvi šut na utakmici vidjeli smo u 30. minuti kada je Nigerijac Kayode šutirao s distance, ali preko gola Sarajeva.

U 35. minuti domaćin je imao novu priliku kada je Karaklajić bio na osam metara od gola Sarajeva, šutirao je dva puta, ali oba puta mu je u posljednji čas Đuričković izblokirao udarac.

Sarajevo je jedinu priliku u prvom poluvremenu imalo u 40. minuti kada je Ziljkić nakon ubačaja sa strane i gužve u kaznenom prostoru šutirao silovito, ali je uklizao Maksimović i izblokirao njegov udarac.

Zvijezda 09 je mogla povesti na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti kada su Vadze i Kayode istrčali kontranapad.

Vazde je sjajno uposlio Kayodea koji je izlazio sam pred Ilieva, ali je katastrofalno primio loptu i golman Sarajeva je bez problema pokupio loptu.

U 55. minuti Sarajevo je iz uigrane akcije nakon slobodnog udarca moglo ugroziti gol Zvijezde 09. Mustafić se dugo namještao na udarac sa šesnaest metara, no na kraju je šutirao pored gola.

Nakon sat vremena igre nakon kornera zaprijetio je i Buljubašić koji je uhvatio volej sa 25 metara, no lopta je otišla visoko preko gola – javlja Klix.ba.

U 68. minuti Zvijezda 09 je imala novu stopostotnu šansu kada je Karaklajić bio sam pred golom gostiju, no oklijevao je s udarcem, te je Radović u posljednji trenutak uklizao i spriječio pogodak.

Sarajevo je svoju najbolju priliku na utakmici imalo u 81. minuti kada je Radović ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Đuričković glavom sa pet metara šutirao i pogodio prečku.

U 87. minuti rezerviste su kreirale novu šansu za Sarajevo. Penaranda je uposlio Čatakovića koji je šutiraoizprve sa 15 metara, ali je lopta otišla tik pored gola golmana domaćih.

Zvijezda 09 je došla do pobjede u 90+3. minuti kada je Vadze izašao sam pred Ilieva, zaobišao ga i matirao za pobjedu svoje ekipe. Igrači Sarajeva su tražili ofsajd koji je, čini se, i postojao, no sudija Kazlagić je pokazao na centar.

Sarajevo je na taj način napravilo i drugi kiks u proljetnom dijelu prvenstva nakon poraza kod kuće od Širokog Brijega, dok je Zvijezda 09 ostala na posljednjem mjestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova.

Navijači već iskazuju bijes na društvenim mrežama zbog loše igre njihovog kluba.

Današnji program 20. kola se završava derbi susretom u Vrapčićima gdje će Velež u 16 sati dočekati lidera, ekipu Borca.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.