NBA košarkaš i poznata glumica borave u Sarajevu, on je u glavnom gradu BiH počeo prve sportske korake: “Vratio sam se tamo gdje je sve počelo”

Košarkaš Cedi Osman i njegova supruga poznata turska glumica Ebru Şahin borave u Sarajevu. Par je prije dolaska u Sarajevo boravio na primorju te su posjetili Dubrovnik.

Prisjetio se početaka

Nakon toga par se zaputio u BiH, a prije dolaska u naš glavni grad posjetili su Mostar.

Košarkaš je na svom Instagram storyju podijelio fotografiju koja je nastala ispred osnovne škole u koju je išao u Sarajevu.

“Vratio sam se tamo gdje je sve počelo”, napisao je košarkaš.

I Cedijeva supruga, poznata turska glumica, objavila je nekoliko fotografija Starog mosta u Mostaru, ali i svoju fotografiju uslikanu u Sarajevu.

Osman je rođen na Ohridu, a jedan dio svog života proveo je i u Sarajevu.

Pohađao je Osnovnu školu “Isak Samokovlija”, a jedno vrijeme trenirao je i u omladinskim selekcijama KK Rin Family i KK Bosna.

Otac mu je iz Turske, a majka iz Novog Pazara i reprezentativac je Turske.

U omladinskim selekcijama KK Bosna trenirao je 2001. godine sa bratom Dzanerom, a od nedavno je član San Antonio Spursa.

Košarkaš koji je od 2017. do ove godine nosio dres Clevelanda je rođen na Ohridu, a za Tursku igra jer mu je otac iz ove zemlje (majka mu je iz Novog Pazara).

Na Instagramu je podijelio fotografiju ispred sarajevske osnovne škole u koju je išao od prvog do šestog razreda.

Inače, Spursi ove godine draftovali Victora Wembayamu, vjerovatno i najvećeg talenta nakon Lebrona Jamesa, tako da se može očekivati da će u narednim godinama ostvarivati ozbiljne rezultate u NBA.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.