Nebo se zamračilo, snažno olujno nevrijeme u bh. susjedstvu, građani pišu iskustva: “Jeza me prošla”

Snažan vjetar s jakom kišom sručio se nad grad Zagreb nešto prije 16 sati. Nebo se nad glavnim gradom Hrvatske zamračilo, kako javlja Večernji.hr. Snažno nevrijeme pogodilo je i područje karlovačke i zagrebačke županije.

Snažno nevrijeme oko 16 sati spustilo se nad Zagreb te izazvalo veću materijalnu štetu i prekide u prometu.

Tramvaju nisu vozili, a na ključne prometnice poput zelenog vala jak vjetar rušio je grane i stabla. Mnoge su ceste poplavljene, dok je dio centra grada je ostao bez struje.

‘U jednom trenu u centru grada nastupio je totalni mrak’, kaže jedan od čitatelja koji ističe kako se svugdje već stvaraju goleme lokve vode, a ljudi su se azbježali s otvorenog u potrazi za skloništem.

Stabla i grane padala su na na cestu zbog čega je došlo do kolapsa dijela gradskog prometa. Vozači stoje u kolonama, nervozni su i trube. Zbog stabla koje je palo na semafor, vozači su se penjali na kolnik da ga zaobiđu.

“Svi policajci su na terenu zbog regulacije prometa i nevremena, a i imamo i puno dojava o palom drveću”, poručili su iz policije.

“Zbog grmljavinskog nevremena i stabala koja su na nekoliko lokacija pala na tramvajsku mrežu, sve tramvajske linije su u prekidu, dok su mogući i prekidi autobusnih linija, posebice brdskih zbog granja i stabala na kolnicima”, priopćili su iz ZET-a.

Stanovnici Buzina i Odre kažu kako u životu nisu doživjeli ovakvo nevrijeme.

“Jeza me prošla, ovo je tornado! Drveće se u dvorištu savijalo skroz do poda, a breza mi se nadvila nad kuću, bojala sam se da ne pukne i padne.

Curi mi na katu, dvorište je porazbacano, stolci su završili u susjedovom dvorištu”, kaže stanovnica Buzina Marija.

I karlovačko područje pogodila je snažna tuča veličine oraha.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.