Nebojša Vukanović apsolutno ne krije ljutnju zbog nenormalnih divljačkih cijena u BiH: “Ulje u Crnoj Gori skoro duplo jeftinije”

Cijene ulja u Bosni i Hercegovini su u posljednje vrijeme postale svakodnevna tema zbog enormnih poskupljenja.

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović je na svom blogu ukazao na to da su cijene ulja u Crnoj Gori skoro duplo jeftinije nego u Bosni i Hercegovini.

– Iz dana u dan mijenjaju se cijene osnovnih životnih namirnica u RS-u i BiH, posebno su u nebo otišle cijene osnovnih životnih namirnica, ulja, brašna, šećera…

Cijena litre ulja u poslednja dva mjeseca povećana je više od 100%, sa 2,70 KM na 6 maraka, dok je vreća brašna od 25 kilograma povećana sa 22 na 40 maraka – napisao je Vukanović.

Kako kaže, iako imamo više obradivih površina i bolje uslove za proizvodnju hrane od Crne Gore, cijene hrane preko granice su dosta niže.

– Tako litra ulja u Crnoj Gori košta 1,85 eura, ili oko 3,60 maraka, dakle 2,50 maraka manje nego u RS-u i BiH. Cijena ulja koju objavljujem je od jučer, a slično je da brašnom i drugim osnovnim životnim namirnicama, koja su takođe značajno jeftinije.

Jedan od razloga je što RS nema Robne rezerve i zalihe hrane, čijim bi plasiranjem obuzdali divljanje cijena, kao i u činjenici da RS, zbog pogrešne politike, ne koristi mogućnosti i plodno zemljište da proizvede dovoljno hrane za domaće potrebe i izvoz – poručio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.