Nebojša Vukanović burno reagovao: “Sa njim ni u crkvu ni u džamiju”

Lider liste “Za pravdu i red” i zastupnik u NSRS, Nebojša Vukanović poručio je da će opozicija bojkotovati sastanak na koji ih je pozvala vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, a na kojem bi se trebalo odrediti o lokalnim izborima koji su zakazani za 6. oktobar.

“Ne pada mi na pamet, ni meni, a vjerujem ni ostatku opozicije. Nismo imali sastanak ali vjerujem da će i ostatak opozicije ostati pri principijelnom stavu. Vjerujte mi ja bih prije skočio u jamu, i prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu. To bih lakše preživio nego da sa Dodikom napravim neki dil”, rekao je Vukanović.

On dodaje da “ko je god sa đavolom tikve sadio o glavu su mu se obile”.

Vukanović je predstavnike vladajuće koalicije nazvao lažnim patriotama i populistima koji su “podvili rep” i rekli da će “gutati žabe”.

Dodao je da bi “i nilske konje progutali samo da ostanu na vlasti”.

Vukanović je za lidera SNSD, Milorada Dodika rekao da je “beskrupulozni makijavelista koji želi da ih navuče, kao anakondu, na neki zajednički sastanak pričama o srpskom jedinstvu i pritiscima”.

“Ne pada mi na pamet, a ni listi “Za pravdu i red” da mu dajemo izlaznu strategiju. Sam mora da se valja u blatu u koji je upao. Sa njima ni u crkvu ni u džamiju”, rekao je Vukanović.

Potom je dodao:

“On javno priznaje da nema dovoljno para u budžetu da se isplati sve. Rekao je biće para za penzionere i socijalne kategorije, njima neće kasniti, a za ove druge nije siguran”, tvrdi Vukanović.

On je optužio Dodika da preko svojih delegata blokira izmjene Izbornog zakona BiH u Domu naroda PS BiH.

Kakav god prijedlog da dođe, tvrdi Vukanović, Dodik neće pristati na njega.

“On na krađama izbora opstaje već 20 godina i neće pristati na nikakve izmjene Izbornog zakona kojima bi ostao bez mogućnosti krađe izbora.

Prošao bi kao što sad prolazi bivša vlast u Crnoj Gori predvođena Milom Đukanovićem”, navodi Vukanović – javlja N1.

UPRAVO SE ČITA: Davor Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime čovjeka za kojeg vjeruje da je ubio njegovog sina

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je rekao da nisu donijeli odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH niti po kojem zakonu i da se čeka stav opozicije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.