Nebojša Vukanović dao izjavu u Tužilaštvu BiH i po izlasku bez dlake na jeziku poručio: “Istraga se vodi protiv Dodika, Cvijanović i Viškovića i lidera stranaka vladajuće koalicije”

Narodni zastupnik Nebojša Vukanović danas je dao izjavu u svojstvu svjedoka u predmetu koji vodi Tužilaštvo BiH zbog posebne sjednice NSRS-a u vezi s napadom na ustavni poredak.

Vukanović je rekao da je saznao da se istraga vodi protiv ljudi koji su predlagači održavanja posebne sjednice NSRS-a.

“Protiv Dodika, Cvijanović i Viškovića i lidera stranaka vladajuće koalicije. Ne samo zbog posljednje sjednice NSRS-a, nego i zbog nekih ranijih Dodikovih istupa koji izlaze van okvira Ustava BiH”, kaže Vukanović.

Za trenutno stanje u kojem se država nalazi Vukanović, između ostalog, krivi i pravosudne institucije koje nisu pravovremeno radile svoj posao.

“Siguran sam da su tužioci ranije radili svoj posao, da su Gordana Tadić i Milan Tegeltija ranije smijenjeni ne bismo bili u ovom problemu. Rekao sam vam da sve ovo što je Milorad Dodik radio, radio je u saradnji s međunarodnom zajednicom. Sve je Dodik dogovorio sa Sattlerom i Varhelyijem. On je njihov igrač”, tvrdi Vukanović – prenosi Klix.

Vukanović je naglasio da je cilj ove “crne trojke”, kako je nazvao Dodika, Izetbegovića i Čovića, da se nametne ova priča narednih šest mjeseci.

“I tako sve do izbora kako ne bismo pričali o životnim temama. Cilj Milorada Dodika je da od sebe napravi žrtvu, na kraju od toga neće biti ništa. Ovo je jedna velika predstava za narod u kojoj ja neću da učestvujem, upravo ovako sam rekao i Tužilaštvu”, zaključio je Vukanović.

Prije Vukanovića saslušani su i Nenad Nešić (DNS), Mirko Šarović (SDS) i Branislav Borenović (PDP).

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Denis Šulić rekao je da su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas u prostorijama NSRS-a izuzeli tehničke izjave u vezi s posebnom sjednicom o povlačenju nadležnosti.

“Riječ je o dokumentaciji u vezi sa 2003., 2004. i 2005. godinom, odnosno nekim odlukama koje je Narodna skupština usvajala u tom periodu, a vezi su s posebnom sjednicom Narodne skupštine od 10. decembra. Želim da pohvalim da su vrlo korektni i profesionalni”, rekao je Šulić novinarima u Banja Luci.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.