Nebojša Vukanović gostujući kod Hadžifejzovića: “Ja dolazim u Sarajevo, zovem gospodina Nikšića ne javlja se. Čekam, čekam. Javlja se nakon sat i po…”

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, govorio je o događajima u vezi sastanka koji je trebao biti održan sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem u Sarajevu.

Vukanović je gostujući na televiziji Face u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem govorio o namjerama opozicije iz RS-a da bude vlast sa šestorkom i HDZ-om na nivou BiH, ističući kako je njegova želja bila da se razgovara kako bi se moglo djelovati kao korektivni faktor nastojanjima HDZ-a ukoliko takvo nešto bude potrebno.

Sa ovakvom konstelacijom odnosa na nivou BiH, Vukanović smatra da će šestorka biti “samljevena”, jer će joj se svako popuštanje u odnosima sa koalicionim partnerima “naplatiti sa kamatom”.

Otišao u Konjic

Komentirao je i kako je trebao prisustvovati sastanku sa Nerminom Nikšićem, koji ga je navodno pozvao u Sarajevo smatrajući da je u pravu kada govori o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Ja dolazim u Sarajevo, zovem gospodina Nikšića ne javlja se. Čekam, čekam. Javlja se nakon sat i po vremena, sa “hej gdje si, ja imao neki sastanak, odužio se”. Pa dobro rekoh ja te čekam gdje ćemo se naći – rekao je Vukanović i dodao:

“Mislim, kao da je neko kreten da dolazi u Sarajevo i vraća se. Moraš imati poštovanja – počeo je priču Vukanović.

Ističe da na tom sastanku nije imao namjeru ništa tražiti za sebe. Na kraju do sastanka nije ni došlo.

“I ja pitam gdje ćemo se naći, kaže žurim, idem za Konjic. Stani, jesmo se mi dogovorili naći u Sarajevu.

Nikšić mi kaže: “Jao odužio mi se sastanak“ pa rekoh mogu ja doći u Konjic, a on odgovara: „Ne ne ne, dobit ćeš uskoro poziv pa ćemo sjesti zvanično“.

Dakle, ako vas neko zove da dođete, pa onda ništa, jasno je da su oni preko Vojina Mijatovića napravili dogovor – kazao je Vukanović.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.