Nebojša Vukanović otresito o izjavama Milorada Dodika o “kupanju i mirisu SIPA-e”: “To se sa Milanovićem vjerovatno usaglasio”

Narodni pzastupnik Nebojša Vukanović danas je, u obraćanju medijima nakon davanja izjave u Tužilaštvu BiH, komentirao sramotne Dodikove izjave da “SIPA može doći u prostorije SNSD-a ako će biti okupani, da se ne osjeti miris iz Sarajeva”.

Kako je rekao Vukanović ovo je još samo jedna u nizu Dodikovih sramotnih izjava.

“Ovo je samo još jedna u nizu sramotnih izjava, koja sramoti sve iz RS-a. Isto kao ona kada je govorio da hodža arlauče, pa se posipao pepelom. Kao kad je govorio da u Sarajevu ima previše džamija… On uporno neće da nazove Bošnjake Bošnjacima, nego govori muslimani, sramno”, kazao je Vukanović.

Vukanović je dodao da se Dodik često u zadnje vrijeme druži sa predsjednikom Hrvatske, koji daje slične izjave i koji je, prema njegovim riječima, “najveće razočaranje ne samo Balkana nego i Evrope”.

“Oni su to vjerovatno negdje usaglasili. Sramno, cilj je da uvrijedi druge, da izazove tenzije. On može opstati samo na tenzijama. Njegov je cilj da ovdje bude zemlja vječite mržnje i sukobima. Bilo kakav incident njemu bi sutra odgovarao. Žao mi je što nas tako predstavlja. Želi nas predstaviti kao bahate i osione, kakav je on. Ali on ne predstavlja srpski narod nego samo sebe”, naglasio je Vukanović.

Podsjećamo, Dodik je jučer rekao da će januaru zabraniti rad SIPA-i.

“Do tad ćemo morati sarađivati. Nek oni slobodno dođu u stranku, ako dođu uljudno, fino, lijepo i ako se normalno i lijepo ponašaju, ako budu okupani očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva onda možemo da sarađujemo sa njima. Ako bude drugačije, onda neće dobiti ništa”, poručio je Dodik.

Pogledajte njegovo gostovanje na O kanalu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.