Nebojša Vukanović priznao da ga je stid Milorada Dodika: “Tužan sam…”

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je nastavio ponižavati državu i njene institucije dovodeći harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH.

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, za N1 je kazao, da osjeća stid kad gleda koga su građani izabrali za člana Predsjedništva BiH i da ih iz dana u dan sramoti, te nanosi ogromnu štetu poslije koje će oporavak trajati dugo.

“Čudi me da je Dodik dovodio harmonikaša. On već ima dobrog harmonikaša u Predsjedništvu, koji svakako ništa ne radi, osim što piše tweetove.

Mislim na Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika VSTV-a, koji se javnosti hvalio kako svira dobro, i objavljivao je snimke kako svira harmoniku. Pa me čudi kako je trošio pare, ali svakako se radi o narodnom novcu”, kazao je Nebojša Vukanović.

Ako su ovo Tegeltijini krajnji dometi savjetovanja, i da ovo radi Dodik, istaknuo je Vukanović, onda je bolje da nema ni jednog savjetnika.

“Na žalost, ovo je slika propale države i društva u kojem živimo, da se ovako devijantno ponaša jedan čovjek koji obnaša tako visoku dužnost. Da prvo zaplaši građane sa teškim blokadama, kasnije separatizmom i tenzijama koje lako mogu izmaći kontroli, a onda kao nekakav ludak dođe u Predsjedništvo i pjeva pjesme, misleći da je neka velika Srbenda koji je pred obezbjeđenjem na harmonici svirao srpske pjesme.

To je njegov krajnji domet srbstva i patriotizma, jadnog i nesretnog koji je razorio srpski narod sa one strane Drine”, poručio je Vukanović.

“Devijantna ličnost”

Istaknuo je i da je tužan, te osjeća stid kad njega gleda.

“I činjenicu poražavajuću, za sve Srbe u Republici Srpskoj i BiH, da smo jednu ovakvu devijantnu ličnost koja je potpuno izgubila kontakt sa sobom, izabrali za člana Predsjedništva BiH i da nas iz dana u dan sramoti i nanosi ogromnu štetu poslije koje će nam trebati dugo da se oporavimo”, zaključio je Vukanović.

Uz Dodika su danas ovoj predstavi prisustvovali, između ostalih, i Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a. Vidno raspoloženi, uz čašicu alkoholnog pića, zapjevali su pjesme “Raširi ruke o majko stara” i “Srpkinja je mene majka rodila”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.