Nebojša Vukanović se vrlo ljutito oglasio o rezultatima CIK-a, poručio je: “Kukavice su se povukle pred mafijom – režimom RS”

“Ova država je, nažalost, umrla. Povukla se i kapitulirala pred ucjenama, nasiljem, organizovanog kriminala i mafije, a CIK se pretvorio u centralni izborni kartel”, ovako je komentirao CIK-ovu objavu rezultata za Predsjednika RS Nebojša Vukanović, predsjednik liste za Pravdu i red.

Na konstataciju da i njemu da CIK ne valja, Vukanović je rekao “da nikada i nije”.

“Oni su mi 2016. zbog greške suda zabranili da izađem na izbore i uzeli za mene velikih 6.000 KM, a 2020. uzeli mi dva mandata. I g. Bakalar mi rekao lakonski ‘otiđi na sud i žali se’. I sud i tužilaštvo su rekli da je sve istina.

Da ne spominjem, ali mrtav čovjek je glasao dva puta, tužilaštvo utvrdilo – jednom u Trebinju, jednom kod Zrenja. Imate 300 nevažećih lažnih glasova”, rekao je Vukanović za N1.

Za Visoko sudsko i tužilačko vijeće rekao je kako je “otuđeni centar moći”, a nije imao riječi hvale ni za novog glavnog tužioca Milanka Kajganića.

“On 2019. i 2021. nije napisao niti jednu optužnicu kao tužilac specijalnog tužilaštva, ima jednu tužbu u prosjeku godišnje njega postave na vrh?!

On je pod velikim pritiskom javnosti, čestitih ljudi, ali i onih koji su ga tu doveli. Uvijek istina i pravda na kraju pobijede”, naveo je.

Dodao je i kao primjer “u kakvom se stanju nalazi bh. pravosuđe”, da je Tegeltija nakon pravosudne funkcije “skinuo maske s lica i postao portparol Milorada Dodika”.

Rekao je kako je “većina građana BiH ogorčena i da je CIK priznao da je bilo neregularnosti”.

“Priznali su i legalizovali da je pljačka legitimna. Ko je potpredsjednik RS – Begić ili kadar HDZ-a? Pa šta lupaju oni čovječe?

Mjesec danan nakon izbora lupaju ko je drugi čovjek. Oni su kukavice koje su se povukle pred mafijom režimom RS.

Neki su se prepali, a neki dobili političke instrukcije što znači da se formira tamo koalicija HDZ – SNSD – SDA ili su uzeli pozamašnu svotu novca.

Kada se država bori protiv mafije- to je teško, ali kad država i mafija imaju protiv sebe međunarodnu zajednicu – to je kritična situacija”, rekao je Vukanović u Danu uživo.

Za pobjedu Ćamila Durakovića kazao je kako “nije glasao za njega, ali da mu je drago što nije kadar SDA”.

“Sretno mu bilo”, dodao je.

Za Dodika je rekao kako on “nije njegov predsjednik” te da iza njega stoje “stranci”.

“Dodik ovo ne bi radio da nema podršku međunarodne zajednice koja mu toleriše svo ovo nasilje”, zaključio je. Vukanović.

Najavio je proteste, krivične prijave protiv CIK-a, ali i vanredni sastanak opozicionih stranaka RS koji će biti održan večeras.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.