Nebojša Vukanović tako kaže: “Kako je Dodik ispao kukavica i povukao se? Escobar mu je iščupao uši, pa napada Avdu Avdića, a mene…”

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović komentarisao je susret tri člana Predsjedništva BiH sa američkim diplomatom Gabrielom Escobarom, kao i trenutnu političku situaciju, te današnju posjetu Milorada Dodika Turskoj.

Vukanović kaže da je Dodik ponovo pokleknuo pod pritiskom kao kukavica i odustao da sporne zakone predloži u Narodnoj skupštini RS, jer vodi računa prije svega o svojim, a ne nacionalnim interesima.

-Dodik skreće pažnju sa ključnih problema koji potresaju društvo kako bi dobio način da trguje sa velikim silama. Povukao se pred Escobarom, očito mu je iščupao uši, pa napada Avdu Avdića, a mene citira.

Beskrupulozni makijavelista i kukavica koji ne bira sredstva da ostane na vlasti. Za mene je čudno da uopšte sa njim razgovaraju, on je izgubio kontakt sa razumom i stvarnošću, kazao je Vukanović gostujući u programu BHRT-a.

-Svi su u istim problemima, i Bakiru i Čoviću i Dodiku odgovara udaranje u ratne bubnjeve, mišljenja je Vukanović.

Inače, Escobar je nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, danas nastavio razgovore sa zvaničnicima u BiH.

Predsjednik Narodne skupštine RS (NSRS) Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa Gabrielom Escobarom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SADa-, a razgovoru je prisustvovao i Eric Nelson, ambasador SAD u Bosni i Hercegovini.

Razgovor se odnosio na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini. U otvorenom razgovoru strane su se složile da je sva sporna pitanja potrebno rješavati dijalogom, sa ravnopravnim učešćem svih strana u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz NSRS-a.

Također, učesnici sastanka su se složili da polazišta u razgovorima trebaju biti vrijednosti mira, Ustava BiH i prihvatljivog državnog uređenja za sve.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.