Nebojša Vukanović u Banja Luci ogorčeno: “Usvojili smo odluku da se neće na nivou BiH usvajati nikakvi zakoni, i to je pogaženo”

Na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske okupili su se građani i narodni poslanici i drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju. Kako javlja N1, nije bilo organizovanog prevoza građana, a oni koji su došli kažu da su došli da podrže opozicione zastupnike.

Nebojša Vukanović, narodni zastupnik je rekao da zgrada NSRS je otuđena od nekolicine moćnika koji misle da mogu raditi šta hoće.

“Usvojili smo odluku da se neće na nivou BiH usvajati nikakvi zakoni, i to je pogaženo. Sve je predmet trgovine i krajnje je vrijeme da dignemo svoj glas.

Gledat ćemo da u narednom periodu obiđemo sva mjesta u RS, kako bi građanima pojasnili šta se događa iza kulisa, a događaju se nova poniženja”, istaknuo je Vukanović.

Igor Crnadak, predsjdnik PDP-a, rekao je da vladajući režim ne želi da oni obavljaju posao u NSRS.

“SNSD već 10 godina trguje sa njenim zaključcima.

Rekli smo ovaj put dosta, ne može više“, naveo je, i poslao je, kako kaže, posljednji poziv da se održi sjednica NSRS o kršenju zaključaka.

Obratio se i Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS-a, rekavši:

“Ako Dodik kaže da su opozicionari djelimično u pravu, a on onakav bahat toliko na vlasti, ne da smo upravu, nego smo 113 posto upravu po Željki Cvijanović”.

Podsjetimo, Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja zastupika Narodne skupštine Republike Srpske i opozicionih lidera Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred NSRS-a.

Oni su najavili da će i pored zabrane doći ispred zgrade NSRS-a da iskažu nezadovoljstvo zbog kršenja odluka Narodne skupštine RS-a za koje optužuju vlast u ovom bh. entitetu.

Što se tiče Gradske uprave – može. Tako Draško Stanivuković komentariše skup koji su opozicionari najavili za večeras ispred Narodne skupštine Republike Srpske, uprkos zabrani policije.

Ovo je i njegov odgovor na tvrdnje iz Policijske uprave Banjaluka da opozicionari nisu dobili odobrenje za skup ispred NSRS zbog toga što je aktima lokalne zajednice određeno da su lokacije za javna okupljanja u Banjaluci samo Trg Krajine i Park Mladen Stojanović.

“Još prije dvije godine, više puta, Skupštini sam predložio Prijedlog odluke o određivanju novih prostora za održavanje javnih skupova.

Novom odlukom je bilo predviđeno održavanje javnih okupljanja i na drugim javnim površinama na području grada, ne samo na Trgu Krajine i u Parku Mladen Stojanović, što je sada slučaj”, napisao je Stanivuković podsjećajući da je skupštinska većina na čelu sa SNSD-om njegov prijedlog odbila.

“Vaše dikatorske manire i dvostruke aršine ne pravdajte preko Banjaluke. Mi smo uvijek za demokratiju za razliku od vas kojima je Đajićeva galama ispred Gradske uprave u skladu sa zakonom, a okupljanje narodnih poslanika ispred Narodne skupštine nije”, dodao je i napomenuo da “nije potrebno čuvati Narodnu skupšinu od narodnih poslanika”.

Interesantno je to što Stanivuković, kao visokorangirani član PDP-a, stranke koja je među organizatorima večerašnjeg skupa, u svojoj objavi nije direktno podržao skup, niti je, za razliku od ostalih opozicionara, uputio poziv simpatizerima na okupljanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.