in ,

Nebojša Vukanović žestoko prema kolegama u NSRS: “Lopov ili dobrotvor? “Tu se vama skladišti zloupotreba položaja”

Vukanović je prije nekoliko dana optužio Tamindžiju da izvlači novac iz HE Trebinje “za ucjenjivanje ljudi”

Nebojša Vukanović je na sjednici NSRS prozvao zastupnika Iliju Tamindžiju zbog “humanitarnog rada”, ali i Zoru Vidović, ministricu finanasija RS. Postavio je pitanje potpredsjedniku NSRS Milanu Petkoviću: “Jesam li ja lopov ili dobrotvor?”.

“Gospodine Petkoviću, da Vas pitam. Ja sada dođe kod Vas i donesem Vam papir da govorim u ime kluba. Tiho Vam ukradem novčanik i podijelim svim poslanicima po 100 KM. Pod uslovom da imate 8.000 KM. Da li sam ja lopov ili dobrotvor? Gospodin Tamindžija kaže ‘ja sam dobrotvor jer sam uzeoa sa račune HET-e i dao nekome 1.000 KM’. Svoje pare davaj. Ne možeš davati javne novce i glumiti dobrotvora. I hvaliti se time”, rekao je Vukanović.

Ministrici Vidović kako ona “vrijeđa inteligenciju” te je upitao “koliko ima dužnika Poreske uprave i nenaplaćenih poreza”.

“Tu se vama skladišti zloupotreba položaja. Selektivna pravda i selektivna naplata. Kažete ‘ja sam od pripravničkog staža bila najuspješnija’. A gdje nam je patrijarh gospodin Višković? Što se povlačite? Sami sebe potapate jer ne razmišljate. Nemate inteligenciju da nam parirate. Gospođo Vidović, sami se otkrivate. Došao ti u kabinet slučajno. Pa zamislite da ja kod vas u kabinet dodđen sasvim slučajno. Imam svjedoka, svaki korak vam znam, imam fotografije. Ne možete trošiti javni novac kako biste kupovali naklonost građana i glumili dobrotvore. Svoj novac trošite i budite dobrotvori”, kazao je Vukanović.

Podsjetimo, Nebojša Vukanović je prije nekoliko dana optužio Tamindžiju da izvlači novac iz HE Trebinje “za ucjenjivanje ljudi”.

Nebojša Vukanović prisustvovao je sjednici NSRS dan nakon što je uhapšen i pušten na slobodu u Trebinju.

Denis Zvizdić jasno nabrojao mjere kojima BiH treba uzvratiti Hrvatskoj: “Niko nema pravo da nas ponižava”

Mnogi ne znaju koji je prvi posao bio Halidu Muslimoviću: “Po završetku školovanja radio u željezari”