Nekadašnji bh. reprezentativac: Rekao sam mu “Treneru, prodali ste Srebrenicu, pa možete i mene”

Posljednje Sport Vijesti

Nekadašnji fudbaler Veleža i Željezničara i reprezentacije Bosne i Hercegovine Admir Vladavić govorio je za reprezentacija.ba o dešavanjima iz svoje karijere.

Prisjetio se sukoba sa trenerom Red Bull Salzburga Huubom Stevensom koji je sklonio u stranu nekoliko standardnih fudbalera austrijskog tima dotad.

– Nervirali su me treneri koji su mislili da znaju sve, a osjetio sam zapravo suprotno. Čim treba oko taktike i sličnih stvari, gube se.

Spomenut ću Huuba Stevensa koji je veliko ime, osvojio je brojne trofeje, ali po meni njegova snaga su bili asistenti koji su odrađivali posao za njega.

Mislim da ustvari ništa nije znao. Jednog Sašu Ilića koji je legenda Partizana je sklonio, zatim strašnog stopera Milana Dudića, pa Nikolu Pokrivača koji je prije toga igrao za Monaco…

“Sjećam se da sam jedne prilike razgovarao sa Vladanom Grujićem kojeg je on trenirao u Kolnu.

Rekao mi je otvoreno: ‘Brate, taj ne voli jugoše, imat ćete svi problema’. Tako je i bilo. Nisam mogao da trpim to puno.

Kada smo se posvađali rekao sam mu otvoreno: ‘Šefe, prodali ste Srebrenicu, pa možete i mene’. Inače je Nizozemac, rekao je Vladavić za reprezentacija.ba i dodao da je najveće probleme imao u Žilini.

“Jedne prilike u svlačionici mi se obratio saigrač. Kako slovački nisam najbolje znao, prevodio mi je Slovenac Dare Vršić, a ovaj me je zapravo pitao znam li šta je pomfrit.

Mislim se, vi ste dolazili kod nas na more, bili smo bogatiji od vas, a sada ismijavate… Kasnije kada sam izgradio ime u Žilini dovodio sam te ljude u BiH da vide da nismo ono što misle o nama.

Sa tim koji me je pitao za pomfrit nisam se podnosio nikako, ali s vremenom se izvinio i postali smo jako dobri.

Ali, kako će oni shvatiti šta sam ja prošao, moja porodica… Ne znaju da sam vidio toliko mrtvih ljudi i da sam se na kraju izborio da budem kapiten u klubu i igram Ligu šampiona. Nije to mala stvar”, zaključio je Vladavić.

Leave your vote