Nenad Čanak o Aleksandru Vulinu: “Lične komplekse liječi oblačenjem maskirnih uniformi i potpirivanjem nacionalističkih vatri”

Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro komentarisao Aleksandra Vulina.

On je osudio zahtjev ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandra Vulina, da se poslanicima Skupštine Crne Gore, koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, zabrani ulazak u Srbiju.

“Od Aleksandra Vulina, portparola JUL-a i Mirjana Marković, navikli smo na sve i svašta. Jasno je da se radi o lažnom patrioti, ali i lažnom padobrancu, lažnom vojniku, lažnom policajcu, lažnom ljevičaru. Vulin je laž po sebi! On svoje lične komplekse liječi oblačenjem maskirnih uniformi i potpirivanjem nacionalističkih vatri.

Vulin to radi u cijelom regionu. Jedan dan je to Hrvatska, drugi dan Bosna i Hercegovina, a danas je na redu Crna Gora. Lažni patriota Vulin optužuje poslanike crnogorskog parlamenta samo zato što su ispoštovali presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu”, naveo je Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Kako je kazao Nenad Čanak, Međunarodni sud za ratne zločine u Hagu je osnovan rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i njegove presude su obavezujuće za sve članice UN.

“Kako za Crnu Goru, tako i za Srbiju. Ne očekujemo od portparola Mirjana Marković ništa dobro, ali tražimo od poslanike Narodne skupštine Republike Srbije da usvoje deklaraciju koju su izglasale njihove kolege iz Crne Gore i pokažu da Srbija poštuje Ujedinjene nacije i pripada civilizovanom svijetu”, poruka je Čanka.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije izjavio je da će tražiti da se ulazak u Srbiju zabrani onima koji su u Skupštini Crne Gore glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“Predsjednik Vučić nije čovjek koji zabranjuje. Tražit ću od njega da se onima koji su glasali za Rezoluciju zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu, viđaju u Crnoj Gori”, napisao je Aleksandar Vulin u saopštenju.

Po njegovim riječima, oni koji su u crnogorskom parlamentu glasali za Rezoluciju o Srebrenici “ispisali su se iz Srba”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.