Nenad Čanak “zgužvao pogrešnu ideologiju”: Srpski svet je samo “velika Srbija” sa lažnom ličnom kartom

Događaji Posljednje Vijesti

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, kazao je  da je “srpski svet samo velika Srbija sa lažnom ličnom kartom”.

Danas u Banja Luci počinje obilježavanje “Dani srpskog jedinstva”, sarkastično je upitan – je li dobio poziv da prisustvuje?

“Nisam. To nije dan srpskog jedinstva, nego je to dan političkog jedinstva, pristalica etnocentrične politike “velike Srbije”, a ja nemam tu šta da radim.

U “Sjevernoj BiH” postoji potreba za stalnim izazivanjem konflikta zato da bi se na njima živjelo, jer kada ne bi “Sjeverna BiH” izazivala tu količinu stalnih stresova prijetnjom da će se odvojiti od svoje matične države, od čega bi živjeli? Šta bi bio tačno politički narativ “Sjeverne BiH” ako ne bi bilo nekakavo “srpsko jedinstvo” i nekakva pretnja secesijom”, kazao je Čanak.

Prokomentarisao je i Dodika, rekavši da ga zna kad je bio socijaldemokrata, kleo se u BiH i kleo se u mir.

“Kleo se u to da su Mladić i Karadžić ratni zločinci, što i jesu. To što nema nikakve veze sa današnjom retorikom gospodina koji caruje “Sjevernom BiH”, na način koji je zaista nevjerovatan”, istaknuo je Čanak, dodavši:

“”Sjeverna BiH” od kada je postala entitet, nikako da prihvati BiH kao svoju državu, što ona sasvim sigurno jeste. Sjeverna BiH mora shvatiti da je dio BiH ili je uzročnik takve nesreće iz koje će nestati i “Sjeverna BiH”, ali i dio Zapadnog Balkana”, naveo je Čanak za N1.

Komentarišući posljednja dešavanja u Crnoj Gori, rekao je da su samo crnogorske patriote na Cetinju spriječile građanski rat postavljanjem barikada oko Cetinja.

“Jer da su u Cetinje ušli hiljade onih koji su navodno vjerski fanatici pravoslavne crkve, pa su htjeli da dođu i prisustvuju ustoličenju episkopa Joanikija, vi biste imali na Cetinju ulične borbe”, rekao je.

Leave your vote