Nenad Nešić javno upitao: “Kakve se to sahrane priviđaju Miloradu Dodiku?”

Posljednje Vijesti

“Da su Srbi devedesetih prihvatili ideje koje je zastupao Milorad Dodik RS ne bi ni bilo i zato je vrhunac Dodikove bezobzirnosti govoriti danas o njenoj sahrani” – poručio je putem saopštenja Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On smatra da je izjednačavati nacionalni interes Srba sa interesom svoje partije vrhunac neodgovornosti.

“Ponovo u predizbornu godinu SNSD ulazi djeleći srpski narod u pokušaju da se u političkoj utakmici kao lopta šutira ono što je iznad svega, svetinja kojoj svi služimo – RS. Dodik ponovo pokušava da stavi znak jednakosti između Republike Srpske i SNSD”, poručio je Nešić.

Nešić: Promjene u RS neophodne

“Kakve se to sahrane priviđaju Miloradu Dodiku? Zašto je prva asocijacija na izbore i moguće promjene nešto toliko ružno kao pogreb? Nema potrebe da se plašite promjena koje dolaze a posebno da ih izjednačavate sa smrću. Znam da je mnogima nezamislivo odvajanje od automobila i prostranih kabineta ali nema potrebe to gledati kao sahranu”, navodi se u saopštenju lidera DNS-a.

Promjene su RS neophodne zato što se zadužuje po najvećim kamatama u regionu, zato što se zadužuje da bi vraćala pristigle dugove, zato što odlazi ogroman broj ljudi i mjesta nam se prazne, zato što je vrijednim privrednicima država nesposobna i preskupa a poštenom narodu plata mala – navodi se između ostalog.

“Trebao bi da nas spaja, ne da nas dijeli”

“Zato bi Predsjednik SNSD ovako trebao da se obraća svojoj predsjednici, premijeru, ministrima i Vladi a ne narodu i njegovoj opoziciji”, izjavio je Nešić.

Nešić je rekao da član Predsjedništva iz reda srpskog naroda ovakve riječi nikada ne bi smio da koristi.

“Njegova funkcija je da nas spaja, a ne da nas djeli. Zato podvlačim još jednom: Milorade Dodik, nijedan političar, ni ti pa ni ja, nema pravo da bilo kojem Srbinu umanjuje ljubav prema RS”, rekao je.

“Niste vi iz SNSD jedini koji je vole. Vole je i vaši birači, vole je i naši, vole je i oni koji ne glasaju. Ona je iznad svih nas, preskupo plaćena krvlju i patnjom našeg naroda i naših boraca. To je najskuplja riječ Milorade, i ako već nemaš namjeru da nas oko nje ujedinjuješ ili za to nisi sposoban, onda RS pomozi tako što ćeš nas riješiti onih koji su odgovorni što se polako utvrđujemo na mjestu najsiromašnijeg društva u Evropi”, poručuje Nešić.

Na koncu saopštenja navodi se da “zato što smo u ovakvom stanju i zato što sebi dajete toliko za pravo, neće promjene biti ničija sahrana nego vaskrsnuće RS”.

Leave your vote