Nenad Nešić reagovao na presudu iz Strazbura: “Postoje glupi ljudi”

Nakon što su potpuno majorizovali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenarij pripremaju i Srbima, kazao je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, saopćeno je iz DNS-a.

-Ukoliko je tačno da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića – Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i indirektno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majorizuju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici.

Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje.

“Postoje glupi ljudi”

Ovim riječima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao navode da je Evropski sud za ljudska prava pozitivno odgovorio na apelaciju Slavena Kovačevića.

-Sačekat ćemo da vidimo šta tačno piše u odluci, ali bez obzira šta piše jedno znam – RS i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike. BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima – smatra Nešić.

Predsjednik DNS-a izrazio je žaljenje “što u BiH postoje glupi ljudi kojima je bitnije da drugima nanesu štetu i da komšiji crkne krava, nego da grade društvo tolerancije i međusobnog uvažavanja.”

Isti stav

-Nijedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta.

Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvata tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!?

Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – RS je vječna, a likovi poput njih prolazni.

BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 miliona Srba iz RS ne pruža takve osjećaje – ocijenio je Nešić.

Na kraju, on je poručio da očekuje da će sve partije iz RS imati isti stav i pokazati “nacionalno jedinstvo braneći pravo RS da bira svog člana Predsjedništva.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.