Nenad Nešić se otvoreno priklonio Miloradu Dodiku: “Tri brata, svaki ima po jednu trećinu, to je BiH, da se ta kuća ne bi urušila, Izetbegović mora da nauči!”

Posljednje Vijesti

Nenad Nešić smatra da su i ostale poruke lidera SDA dijaspori apsolutno neprihvatljive i loše po ukupnu situaciju u BiH.

Lider DNS-a Nenad Nešić pridružio se Miloradu Dodiku te je oštro komentrirao posljednje izjave Bakira Izetbegovića. Poručio je da to što lider SDA ima krizu identiteta, “ne znači da može mijenjati historijske činjenice i osporavati identitet drugim”.

Nešić je izjavio i to da je “smiješno je da se neko zaklinje u Stefana Tvrtka I Kotromanića a zaboravlja da je on nosio titulu “kralja Srba, Bosne, Primorja, Humske zemlje, Donjih Krajeva, Zapadnih strana, Usore, Soli i Podrinja” te je istakao da su Srbi mjestu, “ali od tih “dobrih Bošnjana” ni traga.

– To je onaj Tvrtko koji je krunisan u Mileševu titulom Nemanjića “Stefana”. Da se potrudio čitati o Kulinu Banu, recimo, onda bi znao da je i on bio hrišćanin i da je potpisao Bilinpoljsku izjavu u kojoj Rimskoj crkvi potvrđuje da se odriče “jeretika”, odnosno bogumila. Naš identitet na ovom prostoru nisu uspjele ugušiti ni mnogo snažnije imperije od jednog Izetbegovića, rekao je Nešić, saopćeno je iz DNS-a.

Smatra da su i ostale poruke lidera SDA dijaspori apsolutno neprihvatljive i loše po ukupnu situaciju u BiH.

– Prije svega, treba da nauči da on nije BiH, da on ne predstavlja ni sve Bošnjake i da mu BiH niko nije ostavio u nasljeđe. Dopadalo mu se ili ne, u BiH žive i druga dva naroda kao potpuno ravnopravni i sa dubokim historijskim korjenima. Tri brata, svaki ima po jednu trećinu, to je BiH. Da se ta kuća ne bi urušila, Izetbegović kao lider samo svoje partije treba da nauči da poštuje i druge, rekao je Nešić,

Dodao je, između ostalog, da “onaj ko priziva srednji vijek i to falsifikujući ga, teško da može bilo šta dobro ponuditi svom i drugim narodima u trećoj dekadi 21. vijeka”.

Leave your vote