Neposredno pred put stigla vijest da šest Zmajeva nije dobilo vize, Petev poručio: “Nisam spavao”

Nogometna reprezentacija BiH u popodnevnim satima otputovala je sa Međunarodnog sarajevskog aerodroma u Nur Sultan na utakmicu protiv Kazastana.

Ipak, naposredno pred put stigla je informacija da čak šest Zmajeva nije dobilo vize, što je dodatno povećalo nagomilane probleme.

Iako je bilo planirano da se u jutarnjim putuje u Kazahstan, Zmajevi su upravo zbog problema s vizama tek u 15:00 sati otputovali čarter letom.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

“Ne mogu vam to objasniti, jer je nemoguće. Ne možemo ništa promijeniti. Ne možemo se žaliti, ali idemo još jače. Nisam spavao, ali ne bi ni vi da ste na mom mjestu. Nije baš jednostavno, jer šest igrača nije malo uz ove koji su od ranije povrijeđeni”, kazao je selektor Ivaylo Petev prije polaska u Kazahstan.

Dodao je ipak da vjeruje momcima koji su na raspolaganju, te da će u naredna dva dana odlučiti kako ćemo igrati.

Petev u predstojećim mečevima neće moći računati na Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Sinišu Saničanina, Matea Sušića, Stjepana Lončara i Maria Vrančića, zbog čega je naknadno uputio pozive Dariju Đumiću, Sanjinu Prciću, kao i Elvisu Sariću.

Podsjetimo, Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ovog mjeseca odigrati dvije utakmice i to obje na gostujućem terenu. Prvo će 9. oktobra biti gosti Kazahstanu, a tri dana kasnije Ukrajini.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.