Neprimjerena rasprava: Žestok verbalni sukob Zahiragića i Hodžić u Skupštini KS, Okerić morao tražiti pauzu

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo desila se neprimjerena rasprava, a zbog koje se jedan od aktera te rasprave, zastupnik SDA Haris Zahiragić izvinio. To se desilo tokom diskusije o ekspozeu mandatara za premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka (NS). Zahiragić je u jednom od obraćanja spomenuo bivšu stranačku kolegicu, sada samostalnu zastupnicu, Admelu Hodžić.

“Gospođa (zastupnica DF-a) Marijela (Hašimbegović) je kazala da samostalni zastupnici kao takvi nemaju političku platformu ispred koje djeluju i da ona ne zna na koji način će oni provoditi politike.

Čak je otišla korak dalje i kazala ‘cijeneći dobre CV-ove’, a ja nisam siguran da je CV, npr. kolegice Hodžić, posebno dobar”, rekao je.

Nakon toga ga je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP) upozorio na neprimjerenu diskusiju i pozvao ga je da govori o onome što je na dnevnom redu sjednice, a to je ekspoze mandatara za premijera.

Zatim je reagovala zastupnica Hodžić, napomenuvši Zahiragića kako je prvi put dobio skupštinski mandat.

“Mislim da me kolega vrijeđa.

Mnogo kolega iz moje bivše političke stranke već duže vrijeme me vrijeđaju mnogo gore nego što su sada odgovorili kolegici Marijeli.

Niko se nije udostojio da kaže da je to neprimjereno.

Kolega Zahiragiću, ako imate bolji CV, to vas nikada ne može dovesti u situaciju da me ucjenjujete i hodate za mnom, da nudite poziciju da sjednete na moje mjesto. Znate kako ste prvi put ušli u ovu skupštinu, nemojte mislite da nemam načina da vas podsjetim na to”, kazala je Hodžić.

Uslijedila je reakcija Zahiragića u kojoj je odgovorio Hodžić.

“Zaista nisam imao ništa protiv kolegice Hodžić.

Nisam imao šta prigovoriti. Ona sad nešto izmišlja. Upoznao sam je u jednom prijateljskom ozračju kada je bila kafe kuharica kod gospodina Huse Ćesira (zvaničnika novogradske SDA). Tada sam je upoznao”, naveo je on – prenosi Klix.

Predsjedavajući Okerić je odmah nakon toga dao desetominutnu pauzu. Zahiragić i Hodžić su nastavili verbalni sukob prilikom izlaska iz skupštinske sale.

Nakon što je sjednica nastavljena, Zahiragić se izvinio što je “učestvovao u raspravi koja ne dolikuje skupštini”. Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas bi trebala biti izabrana nova kantonalna vlada.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.