Nermin Nikšić o američkim sankcijama Miloradu Dodiku jako hladnokrvno: Jasno rečeno ko je “loš momak” u Bosni i Hercegovini!

Posljednje Vijesti

Današnje objavljivanje sankcija koje je administracija SAD izrekla za Milorada Didika kao i obično kod nas izazvalo je dijametralno suprotne osjećaje i stavove. Kaže ovo Nermin Nikšić, lider SDP BiH.

Otkrivanje svih korupcijskih afera

– Od razočaranih, jer smo svi svjesni da je spisak onih koji zaslužuju sankcije puno veći, do onih koji likuju jer je ipak jasno rečeno ko je “loš momak” u Bosni i Hercegovini. Smatram da nema mjesta ni pretjeranom razočarenju, ali ni likovanju ili bilo kakvoj euforiji.

Spadam u ljude koji iz sveg srca žele da Bosna i Hercegovina bude normalna zemlja u kojoj će funkcionirati njene institucije koje će potpuno profesionalno i nepristrasno promovirati vladavinu prava i sankcionirati sve političare koji se na bilo koji način ogriješe o zakon.

Živim za dan kada će konačno doći do otkrivanja svih korupcijskih afera u cijeloj Bosni i Hercegovini i procesuiranja istih od strane pravosuđa – kaže Nikšić, prenosi Avaz.

Tek tada će građani saznati, tvrdi on, pravu istinu ko i na koji način ih pljačka.

Tada će poglavicama na svim stranama građani presuditi na izborima 2022.godine, što je sankcija koje se oni najviše plaše. Naravno da same sankcije neće riješiti probleme koje imamo u Bosni i Hercehovini, ali su ne samo dobrodošle, nego i nužne.

Pozdravljam i u potpunosti podržavam konkretne aktivnosti koje su Sjedinjene Američke Države poduzele na sankcioniranju Milorada Dodika koji postaje sve veći problem, ne samo Bosne i Hercegovine već i cjelokupne regije.

Drago mi je što naši iskreni prijatelji iz SAD pokazuju spremnost da jasno imenuju one koji su uzrok rušenja države, pravnog sistema i promotori korupcije.

Nažalost, mislim da ovaj obim sankcija neće biti dovoljan da zaustavi plimu rušenja države – smatra Nikšić.

Lider SDP BiH kaže da je jasno da mračnjaci imaju alternativne, sive izvore finansiranja, bilo iz zemlje i javnih fondova koje zloupotrebljavaju, bilo izvana, od onih koji podržavaju i podsticu destabilizaciju naše države.

– Zato se nadam da je ovo tek uvod u opsežnije pravosudne, ekonomske i političke aktivnosti i sankcije koje su neophodne u saradnji sa prijateljima iz Evropske unije i Velike Britanije. SAD su ovim činom još jednom potvrdili da su dokazani prijatelj našoj državi i svim njenih građanima – rekao je Nikšić.

Leave your vote